Başbakan derhal dönsün

Güncelleme Tarihi:

Başbakan derhal dönsün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, 7 askerin şehit edilmesiyle ilgili, “Zamanlama manidar” açıklamasına, “Bir an önce yurda dön” çağrısıyla yanıt verdi.

ABD gezisi hüsran

Bahçeli, MHP’nin grup toplantısında ise özetle şu görüşlerini dile getirdi: “Sayın Başbakan, okyanus ötesinden yorum getirmesin. Terör üzerinde kararlı ve ciddi bir duruş sergilesin. Olayı, kendilerinin de ifade ettiği gibi, çok yönlü incelesin. Türkiye’de bazı konular, üst üste geliyor ve Türkiye’yi çok büyük bir sürece sürüklüyor. Meksika yolculuğundan vazgeçip, Ankara’ya dönüşü daha hayırlı olur. Erdoğan-Obama görüşmesinin ardından yapılan açıklamalar, bu ziyaretin Türkiye için büyük bir hüsran olduğunu gösteriyor. Obama açıklamasında, PKK terörü ile mücadelede etkin işbirliğinden hiç bahsetmezken; Heybeliada Papaz Okulu’nun açılmasından Patrikhane sorunlarının çözümü için Başbakan’ın daha ileri adımlar atmasından ve Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkileri normalleştirme sürecini ilerletmesinden bahsetmesi, bu ziyaretin ve sonuçlarının fiyasko olduğunu gösteriyor.

Açılım terörü azdırdı

İktidar zihniyeti, Kandil kadrolarını dağdan indirmek bir yana, şehir uzantılarını azdırdı. Bugün AKP kadrolarınca PKK açılımı ile ortaya çıkan Türkiye’nin karşısındaki gerçek; teslimiyet tablosudur. Bizim Türkiye’nin bir bölgesine gidemediğimizi ağzına sakız yapan Başbakan’a sormak lazım: Haftalardır bu yörede devam eden saldırılara karşı duracak devlet gücü nerede? Şehit cenazelerinden ürken
Başbakan, ihanetlere neden suskun? Başbakan ve hükümeti, Türkiye’yi ayrıştırma ve bölme projelerini İmralı, Kandil ve Barzani’nin desteğiyle hayata geçirmek için çıktığı yolculukta suçüstü yakalandı, gerçek niyetler açığa çıktı. Sokaklara inen ihanetin, İmralı’da diriltilen rezaletin sorumlusu Başbakan Erdoğan ve hükümetidir. Dağdaki bölücülüğü törenle siyasete taşıyan Başbakan, Türkiye’nin milli birliğinin temellerine dinamit döşedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!