Başbakan Davutoğlu: Hiçbir şekilde Komisyon'un çalışmasına müdahil olmadık

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu: Hiçbir şekilde Komisyonun çalışmasına müdahil olmadık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 14:24

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 eski bakan ile ilgili Yüce Divan oylamasının 5 Ocak'a ertelenmesiyle ilgili ''Hiçbir şekilde Komisyon'un çalışmasına müdahil olmadık'' dedi.

Haberin Devamı

Resmi temaslarda bulunmak üzere Makedonya’da bulunan Başbakan Davutoğlu, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Türkiye ile Makedonya arasındaki ekonomik iş birliğinin önemine değinen bir konuşma yaptı ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin pekiştirileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 eski bakan ile ilgili Meclis'teki Soruşturma Komisyonu hakkında gazetecilerin sorduğu soruya şöyle yanıt verdi:
“Bu konuda dün bir açıklamam oldu, hepimizin üzerinde anlaşması gereken husus şudur ki; Türkiye bir hukuk devletidir ve komisyonların nasıl çalışacağı Meclisimiz'in bu konularda nasıl hangi aşamalarda ne tür kararlar alacağı ve nasıl bir süreç takip edeceği konusu aşikârdır. Soruşturma Komisyonu geçtiğimiz mayıs ayında kuruldu ve çalışmalarını sürdürdü. Daha önce bir vesileyle tekrar zikrettim. Hiçbir şekilde Komisyon'un çalışmasına müdahil olmadık ve olmayı da düşünmedik. Bu komisyondaki arkadaşlarımız hangi partiden olursa olsun ortak bir konuda bir çalışma yürütüyorlar bu tarz spekülatif yorumlardan kaçınmak ve çalışmanın her şeyden önce neticelenmesine bakmak lazım. Dünkü toplantıda ertelenme kararının alınması bize verilen bilgilere göre sunulan bazı belgelerle ilgili, yeni belgeler sunulduğu için ertelendi. Bu belgeleri komisyon üyeleri kendi aralarında konuşacaklar değerlendirecekler. Komisyonun çalışmaları objektif kriterler etrafında sürmeli ve kamuoyunda bu konu sürekli şu yada bu biçimde spekülatif bir şekilde değerlendirilerek soruşturma komisyonun çalışmaları etkilenmemeli. Şimdiden komisyonun çalışmalarını etkileyecek yorumlarda bulunmaktan kaçınmak lazım. Hangi tarafta nerede duruyorsunuz sorusuna cevaben söylüyorum, hukuk devletinin ve mecliste bu komisyonun işleyiş tarzının yönteminin yanında duruyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu HDP heyeti - Akdoğan görüşmesi hakkında da; “Son dönemdeki görüşmelerde olumlu gelişmeler var. Kamu düzeni her hangi bir görüşme konusu değildir. Kamu düzeni Türkiye'nin her noktasında işleyecektir. Tek bir tarafla değil her tarafla görüşmelerimiz sürecek” şeklinde konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!