Başbakan Davutoğlu: Barbarca saldırı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu: Barbarca saldırı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 20:54

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’de Türkmen bölgelerine yapılan harekâta tepki göstererek, “Kimse ‘Teröre karşı mücadele veriyoruz’ iddiası ile oradaki Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimize dönük yapılan katliamları meşru kılamaz” dedi. Davutoğlu, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’nin Bakanlığa çağırılarak uyarıldığını da açıkladı.

Haberin Devamı

Davutoğlu, dün gazetecilerin sorularını yanıtlarken Suriye’de Türkmen yerleşimlerine yapılan bombalamaların sorulması üzerine şunları söyledi:


SİVİLLERE DÖNÜK


“Son günlerde özellikle Bayırbucak bölgesinde Suriye halkına genelde, ama özelde de Türkmen kardeşlerimize dönük olarak çok yoğun bir saldırı söz konusu. Dün (önceki gün) bütün gece boyunca askeri, istihbari ve diplomatik birimlerimizle değerlendirmeler yaptık. Bu saldırı dahi Suriye rejiminin ne kadar kanlı ve barbar olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Tamamıyla sivillere dönük bir saldırıdır.Rus uçaklarının katıldığı bilgisi de söz konusu. Onun için Dışişleri Bakanımıza, Rus Büyükelçisi’nin bakanlığa çağrılarak bu konuda gerekli bilgilendirme ve gerekli girişimlerde bulunulması talimatı verdim. Gece Rusya Büyükelçisi de bu anlamda bakanlığımıza çağrıldı. Kendilerine çok açık bir ifadeyle, eğer Rus Hava Kuvvetleri ve Rusya’da askeri bir mevcudiyeti DEAŞ’a karşı mücadele edecekse, bunu DEAŞ’a karşı yapmalılar, ama Türkiye’nin sınır boylarında sivil halka karşı katliam mahiyetinde ve misket bombaları da atacak şekilde eğer sivil halk Türkiye’ye yöneltilir, yeni bir mülteci akımı ortaya çıkarsa, bundan, bu konuda katkıda bulunan herkes sorumlu olur.

Haberin Devamı

Bayırbucak bölgesinde sahra hastanesinde 40 yaralı var. Sivil halka karşı yapılan her türlü saldırıya karşıyız. Bayırbucak Türkmenleri asırlardır orada yaşamış kardeşlerimizdir diğer Suriyeliler gibi. Onlara dönük bu barbarca saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu konuda herkesi duyarlı davranmaya bir kez daha davet ediyoruz. ‘Teröre karşı mücadele veriyoruz’ iddiası ile oradaki Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimize dönük yapılan katliamları kimse meşru kılamaz.”

CUMA SELAMI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün cuma namazını Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi içerisindeki Hacı Durali Akan Camisi’nde kıldı. Başbakan, namaz sonrasında Başbakan Yalçın Akdoğan’la birlikte okulda sınıfları ziyaretinde öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!