Başbakan, Caner için canlı yayına bağlandı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan, Caner için canlı yayına bağlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 12:59

Yarın İstanbul'da Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışı Yapılacak. Bu yarışa Down sendromlu Caner Ekin de katılacak. Caner Ekin, 24 Televizyonu'nda canlı yayında bir programa konukken sürpriz bir telefon geldi. Arayan Başbakan'dı.

Haberin Devamı

Telefonla canlı yayına katılarak Caner Ekin’e başarılar dileyen Başbakan Erdoğan, ''Caner bizim canımız, medarı iftarımız, çok sevdiğimiz bir yavrumuz. Bir çok etkinlikte, bir çok törende gördüğümüz bir yavrumuz.Caner sevginin bir sembolü'' dedi.

Erdoğan’ın sözleri karşısında heyecanlanan Caner Ekin de, Başnakan'a “Ben de seni çok seviyorum ” diye karşılık verdi.

Başbakan Erdoğan kendi hayatından da bir örnek vererek şunları söyledi:
"Eşimin süt kardeşi vardı. Hayri yavrumuz o da aynı şekilde down sendromluydu. 50 yaşına kadar yaşadı ama o sevgiyle büyüdü. Hakikaten sevgi onun en büyük gücüydü. En önemli olan rızkıydı ve kendisiyle görüştüğümüz zaman o bize farklı bir heyecan ve güç verirdi. Biz onunla görüştüğümüz zaman hakikaten bu gücün yanında o bizden güç alırdı. Onun için Caner'imizin en büyük gücü bu sevgiden olucaktır. Onun şahsında tüm bu noktadaki engelli yavrularımız, kardeşlerimiz bizim sorumluluğumuzun zaten birer simgesidir. Yarın programımı ayarlayabilirsem inşallah Kuruçeşme'den start verilirken bende orada olmayı arzu ederim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!