Başbakan Binali Yıldırım'dan Abdullah Gül açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2018 20:39

Başbakan Binali Yıldırım, Abdullah Gül'ün adaylığıyla ilgili "Abdullah Gül’ün adaylığından bize ne? Aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırımdan Abdullah Gül açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de televizyonların ortak canlı yayınında yaptığı açıklamada “Milletvekilliğine adaylığımı koyacağım. Şu anda başbakanlık görevimi tamamlamak istiyorum” dedi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

GÜL SAVRULDU GİTTİ
Abdullah Gül’ün adaylığından bize ne? Aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Yarın bir açıklama yapacakmış galiba ben değerlendirmelerimi yaptım. Abdullah Bey bizim ailenin içerisindeki bir arkadaşımız. AK Parti ona bütün makamları verdi. Yeni vereceği bir şey yok. Bundan sonrası tekrara giriyor. Abdullah Bey’in başından beri gelip, ‘Ben partimin emrindeyim, bana partim ne görev veriyorsa ona hazırım’ demesini beklerdim. AK Parti’de gelenek böyledir. Cumhurbaşkanı seçiminde, esasında Cumhurbaşkanımız, o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hiçbir faninin yapamayacağı bir şey yaptı. Kendisinin rahatlıkla geçeceği bir makama, ‘Ben partimi bırakmam. Partim daha önemli, burada yapacak çok iş var. Abdullah Bey olsun’ diye büyük fedakarlık yaptı. Bugün onları hatırlama günüdür ama bence başka yere savruldu gitti. Şu bir haftadaki baş döndürücü trafiğin bir anlamı yok mu?    

Haberin Devamı

(Muhalefetin seçim çalışmaları) Saadet Partisi’nin rahmetli Erbakan’dan gelen misyonuyla bunların alakası yok. Tabanını bundan ayrı tutuyorum. 28 Şubat’ta Erbakan’ın devrilmesi için her türlü oyunun içine girenleri siz ödüllendirirseniz ve adını bir de ‘Erbakan Ödülleri’ koyarsanız onun kemiklerini sızlatırsınız. Soruyorlar Saadet Partisi Genel Başkanı’na ‘AK Parti’yle ittifak yapacak mısınız?’ diye. Diyor ki ‘Yapacağız, anahtarları teslim etsinler, o zaman yaparız’ Bu ne demek, ne ciddiyetsizlik bu?”... Bu savrulmanın sebebi ihtiras ve çekememezlik.

HİÇBİR ŞEY GARANTİ OLMAZ
(İlk turda seçim AK Parti açısından garanti mi?) Hiç bir şey garanti olmaz. Seçimin her zaman avantajları, riskleri de vardır ama biz rahatız. Seçime her an hazır partiyiz. Hiç seçim olmayacak gibi çalışırız. Ama yarın seçim olacak gibi de hazırız. Bu seçimin önemli bir özelliği var. Bu seçim Türkiye’nin önünde yeni bir dönem açacak. Türkiye yeni bir yönetim değişikliğine gitti.

Haberin Devamı

KÜRT SEÇMENİN MHP’YE OY VERMEME RİSKİ YOK
(Milletvekili adaylığı ve Başbakanlık) Üç dönem konusunda MYK’ya devredildi bu yetki. Üç dönemliklerle ilgili katı bir uygulama yok bizim partimizde. İhtiyaç durumlarına göre değerlendirme yapılacak. Ben de milletvekilliğine adaylığımı koyacağım. Şu anda başbakanlık görevimi tamamlamak istiyorum.

(MHP ile ittifak) İttifakımızın çerçevesi belli. Cumhurbaşkanı adayımız ortak. Onun için kampanya yapacağız burada ayrı bir dil olmaz ki. Cumhurbaşkanımızı destekleyecek ve onun seçilmesi için onlar da biz de canla başla çalışacağız. Kürt seçmenin MHP’ye oy vermeme riski yok. Ben Kürtler’in böyle bir derdi olduğunu düşünmüyorum. PKK Kürtlerin de sorunu Türklerin de sorunu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!