Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bahçeli'nin Konya’dan özür dilemesi gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bahçelinin Konya’dan özür dilemesi gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 01:24

Türkiye- İzlanda maçında Ankara’daki çifte bombalı terör saldırısında ölenler için yapılan saygı duruşunda atılan slogan ve ıslıklara değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün gündüz memleketi Konya’da partisi tarafından düzenlenen mitingde halka seslendi. Ardından da Meram İlçesi’ndeki konutuna geçti. Başbakan Davutoğlu, televizyon kanallarındaki canlı yayın programlarına katılmak için konutundan çıkarken, kendisini konutun önünde bekleyen çocuk ve komşularıyla da sohbet edip yakından ilgilendi. Bir çocuğun ‘Başbakanım, geçen geldiğinizde bizimle maç yapacağınızı söylediniz. Ne zaman maç yapacağız?’ sorusu üzerine Davutoğlu, “Bugünlerde maçı muhalefet partileriyle yapıyoruz. Bitsin o maç, sizinle final oynarız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk olarak bölgesel yayın yapan Kon TV’de programa katıldı. Programda Konya’da Büyükşehir Belediyesi Torku Arena’da oynanan Türkiye- İzlanda maçına değinen Başbakan Davutoğlu şunları söyledi: "Konya dualı bir şehir, imkansız gibi görülen Avrupa finali gitme hedefi Konya’da gerçekleşti. 7 maçın denk düşmesi lazımdı, hepsi birden oldu. Fatih Terim hoca ile görüştüğümüzde, Konya bundan sonra nice güzel neticelere vesile olacak diyor."

Haberin Devamı

"BAHÇELİ ÖZÜR DİLEYECEK"

Türkiye- İzlanda maçında Ankara’daki çifte bombalı terör saldırısında ölenler için yapılan saygı duruşunda atılan slogan ve ıslıklara değinen Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi.

Davutoğlu, "Konya’daki milli maçta Konyalılara itam edilen suçlamaları da ben şiddetle kınamak istiyorum. Sanki Konya, Ankara saldırı sonrası stadyumda bazı sloganların ve ıslıklamaların olduğu gerçi taraftar bunun cevabını verdi, ama hala sayın Bahçeli Konya’dan özür talep ediyor.

Bahçeli Konya’dan özür dilemesi gerekiyor. Bahçeli bazı şeyleri genel kabul göreceğini sanıyor, ama sonra geri adım atmadığı güya itaba ile davranıyor. Bunun hesabını Konyalı MHP’li seçmen kardeşlerimin soracağını düşünüyorum. Konya kimseden özür dilemez. Konya özür dileyecek bir şey yapmaz. Bahçeli Konya’dan özür dileyecektir. Bir gün özür dileyecektir. Dilemezse, Konya’ya sadık ve aşık MHP’li seçmenlerde gereken cevabı verecektir" dedi.

Haberin Devamı

2 KASIM GÜNÜ HZ MEVLANA NASIL UYANIYORSA, BİZ DE ÖYLE UYANACAĞIZ

'2 Kasım günü sabah nasıl uyanacaksınız?' sorusu üzerine Başbakan Davutoğlu şöyle dedi: "2 Kasım günü Hz. Mevlana nasıl uyanıyorsa, biz de öyle uyanacağız. Bugün yeni bir gün, yeni şeyler söylemek lazım cancağızım. Her gün güneş doğduğunda biz rabbimize niyazda bulunur, olan ne ise hamd eder olması gereken ne ise onun için kendi nefsimizden başlayarak gerekli adımları atarız. İnşallah 2 kasım sabahı güzel bir Türkiye’ye uyanacağız." Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım günü sonuç ne olursa olsun Ak Parti genel merkezinde balkon konuşmasını yapacağını belirtti.

FUAT AVNİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra TRT ortak yayınında programa katıldı. Başbakan Davutoğlu, isim vermeden twitter fenomeni Fuat Avni’nin Konya, Şanlıurfa ve Kayseri’de bombalı saldırılar olacağı yönünde mesaj yayınladığını hatırlatıp, "Bu twitter hesabından, benim Konya, Şanlıurfa ve Kayseri mitinglerinde canlı bombaların eylem yapacağı haberi yayıldı. İstanbul mitingi içinde bir siyasi partinin il başkanı böyle bir haberi yaymaya çalıştı. Fakat bizim millet gayet kahraman bu tür şeylere aldırmıyor. Bugün Konya’da yüz binleri gördünüz. Yine aynı şey Şanlıurfa ve Kayseri içinde geçerliydi. Bizim millet bu haberlere, provokatif söylentilere kulak asmadı. Milletine, hükümetine, bizlere duyduğu güveni gösterdi" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçim sonuçlarından sonra milli iradenin tercihine saygı duyduklarını ve gerekli mesajı alıp, Ak Parti olarak kendilerini geçen süreçte yenilediklerini belirtti. Başbakan Davutoğlu, yenilemedeki en büyük riski alıp kongreye gittiğini hatırlattı.

BAHÇELİ, AK PARTİ’Yİ HDP İLE AYNI KEFEDE GÖSTERMEYE ÇALIŞTI 

Muhalefet partilerinin koalisyon ve seçim hükümetinde yer almamasını eleştiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Beraber hükümet kuralım gelmediler. Seçim hükümetine gelmediler. Anayasa diyor ki herkes seçim hükümetine girmeli. MHP’nin seçim hükümetine girmemesinin tek sebebi, gerçi MHP girmek istedi, sayın Bahçeli girmedi. Biz girmezsek, bunlar HDP ile aynı hükümette yer alırlar, biz de bunu HDP’nin antipatik olduğu yerlerde Ak Parti ile HDP’yi ayna kefede gösterip biz seçim malzemesi haline getiririz. Fakat oyunları ayaklarına dolaştı. Çünkü sorumluluk sahibi MHP’li sayın Türkeş, bu sorumluluğu kabul etti ve bu oyun daha sonra HDP’li bakanların çekilmesiyle yine bozuldu. CHP’de şöyle hesap etti: Seçime girerken niye sorumluğu paylaşayım. Halbuki, paylaştıkları şey AK Parti’yi kurtaracak şey değil. Onların sorunlarına niye ortak alayım. Biz talep etmiyoruz ki sizden hükümet kurmayı. Anayasa talep ediyor. Bunlar kaçındılar. HDP zaten 2 bakan verdi. Geldiler 1 ay sonra onlarda çekildi. Şunu göstermiş olduk ve herkes de şunu gördü; bunlar zor zamanda kalındığında bu milleti kaderiyle ve Ak Parti'yle baş başa bırakır. Siyaseten çok riskli olmasına rağmen, büyük bir risk üstlenerek, terörle mücadeleyle, erken seçim hükümetini aynı anda yürüttük" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!