Başbakan 375 faili meçhulü yok saydı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan 375 faili meçhulü yok saydı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2011 00:00

Şanlıurfa’daki kayıp yakınları, İnsan Hakları Derneği Şubesi öncülüğünde 27’nci kez “Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın” eylemi yaptı.

1990’dan sonra kaybolan veya faili meçhul cinayete kurban gidenlerin fotoğraflarının altında “Hâlâ kayıplar, failler bulunsun” yazan siyah pankart taşıyan bir grup, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eyleme katılanlar adına, 1995’de kaybolan gazeteci Nazım Babaoğlu’nun ağabeyi İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu “Cumartesi Anneleri’yle görüşen Başbakan Erdoğan’ın AK Parti iktidarında faili meçhul cinayetlerin olmadığı yönündeki açıklamasına tepki göstererek, “Başbakan son 9 yıl içerisinde yaşanan 375 faili meçhul cinayeti yok saymıştır” dedi. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

Bu bir milattır

İstanbul’da da Başbakan Tayyip Erdoğan’la geçen hafta sonu görüşen Cumartesi Anneleri ise Galatasaray Lisesi önündeki 307’nci eylemlerinde umutlu konuştular. Erdoğan’la görüşen grubun içinde yer alan kayıp Tolga Baykal Ceylan’ın annesi Kadriye Ceylan, “İlk defa ülkenin başbakanı kayıplar olgusu için ‘Evet vardır, utanıyoruz, bizim ayıbımızdır’ dediği için bu bir milattır” dedi. Diğer anneler de “Merhamet değil adalet istiyoruz” dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!