Başbakan 3. karikatür davasını açtı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan 3. karikatür davasını açtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 00:00

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, kendisini yumağa dolaşmış kedi olarak çizen karikatürist Musa Kart’ın, davayı reddeden yargıçla birlikte TGC Özgürlük Ödülü almasının ardından bu kez Leman Dergisi’nde keneye benzeten karikatürün çizeri Mehmet Çağçağ’ı mahkemeye verdi.

AĞIR VE HAKSIZ SALDIRI

Avukatlar Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, dava konusu karikatürün Leman Dergisi’nin 6 Temmuz 2006 tarihli sayısının kapağında yer aldığı hatırlatıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "RECO KONGO KENESİ TÜRKİYE’NİN ANASINI AĞLATIYOR" başlıklı karikatürde keneye benzetilerek, şahsiyet haklarına tecavüz edildiği öne sürüldü. Karikatürün, "Sözlü anlatımdan daha etkili, dikkat çekici ve güçlü bir anlatım tarzı olduğu" vurgulanan dava dilekçesinde, "Başbakan’ın habis, kan emici, asalak ve musallat olduğu canlı için ölümcül bir hayvan olan Kırım Kongo kenesine benzetilerek ağır ve haksız bir saldırıya uğradığı" iddia edildi.

25 BİN YTL İSTİYOR

Çağçağ ve yayıncısı olduğu LM Basın Yayın Ltd.’den 25 bin YTL manevi tazminat isteyen Başbakan Erdoğan, bir süre önce de Penguen dergisinde kendisini "Tayyipler Alemi" başlığı altında çeşitli hayvanlara benzeten karikatürü dava etmiş ancak mahkeme tazminat davasını reddetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!