Başakşehir Belediyesi hangi partide? Başakşehir'in mevcut Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Başakşehir Belediyesi hangi partide Başakşehirin mevcut Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 09:56

Türkiye, 31 Mart'ta mahalli idarecilerini seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Seçimlere kısa bir süre kala İstanbul'un ilçelerinden Başakşehir'de belediyenin hangi partide olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Belediyenin hangi partide olduğu konusunun yanı sıra Başakşehir'in mevcut Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun kim olduğu da araştırılıyor. Peki, Başakşehir Belediyesi hangi partide?

Haberin Devamı

Başakşehir Belediyesi'nin hangi partide olduğu ve 2014 Yerel Seçimleri'nde hangi parti tarafından kazanıldığı, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte, bu konuya ilişkin detaylar ve Başakşehir'in mevcut Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu hakkında bilgi...

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal seçimi kazanarak Başakşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaya başladı. 2017 yılında Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Mevlüt Uysal seçildi.

Bu gelişmenin ardından boşalan Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada Yasin Kartoğlu yeni başkan seçildi. AK Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde mevcut Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun yeniden aday gösterdi.

Haberin Devamı

MEVCUT BAŞKAN YASİN KARTOĞLU KİMDİR?

Yasin Kartoğlu, 1977 yılında Küçükçekmece’de doğdu. Ailesi aslen Malatyalıdır. Yasin Kartoğlu, ilk ve orta öğrenimini İstanbul Küçükçekmece’de, yükseköğrenimini ise İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladı.

2009 yerel seçimlerinde AK Parti Başakşehir Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçilen Kartoğlu, aynı dönemde Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

2 dönem başkan yardımcılığı görevini yürüten Yasin Kartoğlu, Mevlüt Uysal’ın 28 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından 4 Ekim 2017 tarihinde Belediye Meclisi’nce Başakşehir Belediye Başkanlığına seçildi.

Kartoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!