Barzani'nin referandum çıkışına Türkiye'den yanıt

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 15:51

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Barzani'nin bağımsızlık referandumu açıklamalarıyla ilgili, "Biz bu konuyu daha önce Kürt Bölgesel Yönetimiyle konuştuk. Biz bunun yanlış adım olacağını düşünüyoruz. Güvenlik risklerinin hat safhada olduğu bir döneme bunun gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz. Ayrıca Irak’ın parçalanması adımı başka bölgelere de yayılır, bunun bedelini de herkes öder" dedi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan satır başları şöyle... 

  FIRAT KALKANI HAREKATI

Başından beri Fırat Kalkanı Harekatı’nın gerekçesi de buradaki terör sorununun çözülmesiydi. Biz bu nedenle harekatı başlattık. Bu güvenlik konusu bizim için de Suriyeliler için de devam etmektedir. Bundan sonra uygulanacak yeni bir harekat veya benzeri bir adım, tabi ki planlanır. Bununla ilgili açıklamayı TSK yapar. Zaten sahada şu anda mücadele ve çalışma devam ediyor. Yeniden inşa etme ve güvenlikle ilgili tedbirlerin devam ettirilmesi anlamında. Konuyla ilgili askeri operasyonlar netleştiğinde gerekli makamlar tarafından açıklama yapılır.

Barzaninin referandum çıkışına Türkiyeden yanıt

 

Haberin Devamı

BARZANİ'NİN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU ÇIKIŞI

Biz bu konuyu daha önce Kürt Bölgesel Yönetimiyle konuştuk. Biz bunun yanlış adım olacağını düşünüyoruz. Hem DEAŞ ile mücadele hem PKK ile mücadele bağlamında, güvenlik risklerinin hat safhada olduğu bir döneme bunun gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz. Ayrıca Irak’ın parçalanması adımı başka bölgelere de yayılır, bunun bedelini de herkes öder. Aynı şekilde Dışişleri Bakanlığımız da açıklama yaptı. Kerkük’te bir bayrak çekilme meselesi oldu, bunun da yanlış olduğunu ifade ediyoruz.

ABD'NİN ESAD AÇIKLAMALARI 

Suriye konusunda, ABD Dışişleri Bakanı’nın ziyaretiyle ilgili bilgilendirme yapayım. FETÖ’nün iadesi ve bu örgüt mensuplarının Amerika’daki faaliyetlerinin önlenmesi konusunu ele aldık. FETÖ konusunu gündeme getirdiğimizde 'bunun hukuki süreç olduğunu, yargı bağımsızlığı diyorlar. Biz de size belge verdik bunların gereğinin yapılması gerektiğini hatırlatıyoruz' dedik. Bu mesajı alıp götüreceğini düşünüyoruz. 

FETÖ terör örgütü ele başının hem iadesi hem diğer faaliyetleriyle ilgili Amerika’nın yapabileceği şeyler var, adımlar var. Nitekim FBI’ın FETÖ’nün okullarıyla ilgili soruşturma yürüttüğünü biliyoruz ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Türkiye’ye dönük yaptıkları kriminal faaliyetlerle ilgili atılması gereken adımlar var.

Haberin Devamı

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ABD'NİN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU'NCA TELEFONLA ARANMASI

Bu kişinin aranan bir isim olduğu bilindiği halde, ismi geçtiği halde, çünkü yaklaşık bir hafta sonra, altı gün sonra aranıyor bu kişi, bütün bunlar olup biterken, böyle bir telefonla aramanın olmasını nasıl izah ediyorlar? Yani yapılan açıklamayı biz çok tatminkar bulmadık. Bunun herhalde detaylarını biraz daha ortaya koymaları gerekir diye düşünüyoruz.     

İSRAİL'İN EZAN YASAĞI TASARISI

Bu aynı zamanda İsrail topraklarında yaşayan Filistinliler, Müslümanlar, diğer Araplar için de kabul edilemez bir durumdur. Umarız İsrail bu hatasından en kısa sürede vazgeçer. Bu yasağın gece sessizliği ya da huzuruyla alakası yok. Ezan-ı Muhammedi dünyanın hiçbir yerinde hiç kimseyi rahatsız etmez. Bu yasa tasarısını getirenler de bundan rahatsız olmasınlar. Çünkü Ezan-ı Muhammedi barışa, selama, huzura davettir. Umarız bu hatalarından en kısa sürede dönerler.    

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!