Barzani ve Perver Diyarbakır'da

Güncelleme Tarihi:

Barzani ve Perver Diyarbakırda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 11:00

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 21 yıl sonra Diyarbakır'a geldi. Barzani ile birlikte yola çıkan sanatçı Şivan Perver, Diyarbakır'a kalabalık bir konvoy eşliğinde geldi. Barzani ve Perver'i Diyarbakır'da karşılayanlar 'Biji Kürdistan' (Yaşasın Kürdistan) sloganları attı. Kente girişlerinde herhangi bir açıklama yapmayan Barzani ve Perver, otellerine geçti ve dinlenmeye çekildi. Barzani öğle yemeğini de otelinde yedi.

Haberin Devamı

SABAH ERKEN SAATLERDE 50 ARAÇLIK KONVOYLA GELDİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır programına davet ettiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perver, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan saat 07.10 sıralarında yaklaşık 50 araçlık konvoyla Türkiye'ye giriş yapan Barzani ve Perver'i gümrük sahasında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgün, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir karşıladı.

BARZANİ DİYARBAKIR'DA BÖYLE KARŞILANDI / HÜRRİYET TV

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE BARZANİ VALİLİKTE BİR ARAYA GELDİ / HURRİYET TV

BARZANİ VE ŞİVAN PERVER TÜRKİYE'YE BÖYLE GELDİ / Foto Galeri

Haberin Devamı

Barzani ve Perver Diyarbakırda
Milletvekili Dindar, Barzani'ye Kürtçe "Hoşgeldiniz" dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Barzani ve Perver tekrar araçlarına binerek, Diyarbakır'a doğru hareket etti. Barzani'ye Milletvekili Dindar ve Vali Vekili Akgün de eşlik etti.

Öte yandan, Barzani posteri ve bölgesel yönetimin bayraklarını taşıyan bir grup vatandaş da Habur Sınır Kapısı girişinde "Lider Barzani Hoşgeldin" yazılı pankartı açtı.

ŞİVAN PERVER: HEPİMİZİN GÖNLÜ MUTLU OLSUN

Kürt Sanatçı Şivan Perver de “Hepimizin gönlü mutlu olsun. Bu mutluluğa ortak olmak için geliyoruz. Konuşulacak çok şey var ama onları sonra konuşacağız. Biz vatanımıza geldik. Güzel şeyler oluyor. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BARZANİ VE PERVER'İ DİYARBAKIR'DA BAKAN EKER KARŞILADI

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver, 3,5 saatlik yolculuğun ardından Diyarbakır’a geldi. Şehir girişinde yaklaşık bin kişi, Barzani’yi karşılamak için toplandı.

Barzani ve Perver'i kentin girişinde BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve vatandaşlar karşıladı. Kürtçe, "Yaşasın Başkan Barzani", "Evine hoşgeldin" yazılı pankartlar ve Barzani'nin babası Mustafa Barzani'ye ait fotoğraflarla karşılanan Barzani, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle aracından inemedi.

Haberin Devamı

BARZANİ VE PERVER, DİYARBAKIR'DA BÖYLE KARŞILANDI / Foto Galeri

Kalabalık nedeniyle trafiğin aksaması üzerine bir vatandaş polis aracından yolun açılması için Kürtçe-Türkçe anons yaptı. Barzani ve Perver, uzun bir konvoy halinde kent merkezine doğru hareket etti. Barzani'yi 2 gün sürecek temasları kapsamında konaklayacağı Green Park Otel'in girişinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana karşıladı. Yöresel kıyafet giyinen Zana, Barzani ile kucaklaştı. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Barzani otele giriş yaptı.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Ardından 37 yıl sonra Diyarbakır'a gelen Perver de otelin önünde Milletvekilleri Zana ve Tan ile vatandaşların "hoşgeldin" sloganları ve alkışlar eşliğinde karşılandı. Zana ve Tan ile kucaklaşan Perver'in duygulu anlar yaşadığı görüldü. Perver'i karşılamaya gelen hayranlarının yoğunluğu nedeniyle otel önünde izdiham yaşandı.

Haberin Devamı

Öte yandan bir grup genç de Irak'tan Barzani'yi karşılamak için Diyarbakır'a geldi. Irak'ın Erbil kentinden geldiklerini belirten Rezan Nirvani, Barzani'yi karşılamak istediklerini söyledi.

Çözüm sürecine destek verdiklerini ifade eden Nirvani, "Kuzey Iraklı gençler olarak sürecin devam etmesini temenni ediyoruz. Artık Türkiye'de ne Kürt gençlerin ne de Türk gençlerin kanının akmasını istemiyoruz" dedi.

BAŞBAKAN'I BAYDEMİR KARŞILADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 11.30'da Diyarbakır'a geldi.

Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır Havaalimanında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Altan Tan, Esat Canan ile İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve öteki yetkililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Diyarbakır'a geldi.

Haberin Devamı

Karşılamada Leyla Zana'nın giydiği yerel kıyafeti dikkat çekti.

Barzani ve Perver Diyarbakırda

DAVUTOĞLU ABD GEZİSİNİ ERTELEDİ, DİYARBAKIR'A GİTTİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, programında son anda değişiklik yaparak ABD ziyareti öncesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani ile buluşmasına eşlik etmek için Diyarbakır’a gitme kararı aldı.

Davutoğlu, Erdoğan’dan gelen talep üzerine ABD ziyaretine çıkmadan önce bu sabah Ankara Esenboğa Havalimanı’nda düzenleyeceği basın toplantısını iptal etti. Davutoğlu, Erdoğan-Barzani görüşmesinde başta çözüm süreci, Irak ve Suriye’deki gelişmelerle ilgili verilecek mesajlarla Washington’a gidecek. Davutoğlu, ABD’li mevkidaşı John Keryy’nin daveti üzerine yapacağı ziyarete pazartesi günü başlayacak.

Haberin Devamı

Hatırlanacağı gibi ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da geçen salı Barzani’yi telefonla arayarak, Kürt liderle bölgedeki siyasi gelişmeler ve Diyarbakır ziyaretiyle ilgili fikir alışverişinde bulunmuştu. (UĞUR ERGAN)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!