Bartolomeos Türkiye'ye dönünce önemli açıklamalar yapacak

Güncelleme Tarihi:

Bartolomeos Türkiyeye dönünce önemli açıklamalar yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 16:03

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un avukatı Kezban Hatemi, müvekkilinin, bir Amerikan televizyon kanalı muhabiri ile yaptığı röportajdaki sözlerinin kamuoyu tarafından yanlış anlaşılmaması için önümüzdeki hafta bir açıklama yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

BARTOLOMEOS BÖYLE KONUŞMUŞTU

DAVUTOĞLU: UMARIM PATRİĞİN DİLİ SÜRÇTÜ

Bartholomeos'un avukatı ve danışmanı Hatemi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “bir Amerikan televizyon kanalı muhabirinin Mayıs ayında Bartholomeos ile yaptığı röportajın, bu ayın 20'sinden sonra yayımlanacağını, daha orada yayımlanmadan Türkiye'de servis edilmesinin çok enteresan bir durum olduğunu ve bu zamanlamaya dikkat edilmesi gerektiğini” belirtti.                     

“Röportaj da değil, muhabir gelmiş dayamış mikrofonu, yanlarında kimse yok” diyen Hatemi, şunları kaydetti:

“Muhabirin sorduğu sorular, röportajda Patrik söylemiş gibi yansıtılıyor. Tabii 'çarmıha gerilmek' ibaresi insanların dikkatini çekiyor ve o alt yazı olarak veriliyor. Çarmıha gerilmek bir Hristiyan tabiridir. Biz nasıl, 'Bana cehennem azabı yaşatıyorsun?' deriz, onun gibi. Evde çocuğuna kızan anne de 'Yeter beni çarmıha gerdin' der. Patrik bunu söylemiyor, dikkat edin. Muhabir soruyor, 'Çarmıha mı gerilmiş hissediyorsunuz kendinizi?'. Yani 'cehennem azabında mı hissediyorsunuz kendinizi' anlamındadır bu. O da cevap olarak 'Yes I do (Evet katılıyorum)' diyor. Başka bir şey demiyor. Hakikaten de öyle demeli değil mi? Ben aynen katılıyorum, çünkü hala patrikhanenin sokağı, patrik asan sadrazamın adını taşıyorsa ve her gün patrikhanenin duvarında bu adamın ismi varsa diken üstünde değil misiniz?”

Haberin Devamı

Röportajın yayımlanma tarihinin patrik için önem taşımadığını vurgulayan Hatemi, “Bu röportaj Mayıs ayında oldu. Sonra biliyorsunuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılım paketi içinde olduklarını gördüler hep birlikte” dedi.
Avukat Kezban Hatemi, “Bartholomeos, kamuoyunun yanlış anlamaması için önümüzdeki hafta içinde bir açıklama yapacak” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!