Barroso: AB KKTC'ye verdiği sözleri tutacak

Güncelleme Tarihi:

Barroso: AB KKTCye verdiği sözleri tutacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2006 16:56

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi AKPM’ye hitaben yaptığı konuşmada AKPM Türk delegasyonu başkanı Murat Mercan’ın AB, Kıbrıslı Türklere verdiği sözlerin tutulması ile ilgili ne yapacak sorusuna, öncelikle cevap vermek istediğini belirtti.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso şunları kaydetti: "AB Komisyonu Kıbrıslı Türklere karşı verdiği taahhütleri yerine getirecektir. Ayrıca uzun süre devam eden sorunun kısa zamanda çözülmesi için ilgili tüm tarafların katkılarını bekleliyoruz."

ABHaber’e göre, Strazburg’da Barroso’nun AB Kıbrıslı Türklere verdiği sözü tutacak açıklamasını yorumlayan diplomatik çevreler, Barroso’nun bu tavrının Rumlara yönelik ikaz niteliği taşıdığını vurguladılar. Öte yandan AKPM’deki toplantılara katılan KKTC Meclisi üyeleri Özdil Nami CTP, Hüseyin Özgürgün UBP AKPM’nin yeni Kıbrıs raportörü ile biraraya geldiler.

Nami ve Özgürgün, Strazburg’da bir çok Avrupa ülkesinin yetkilisi ile görüşme imkanı buldu. Yapılan görüşmelerde Avrupa ülkelerinin temsilcileri KKTC meclisi üyelerine, Kıbrıslı Türklere yönelik açılımların daha fazla geciktirilmemesi gerektiği yönündeki görüşlerini aktardılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!