Barosso'ya karşı Türkiye'yi Babacan savundu

Güncelleme Tarihi:

Barossoya karşı Türkiyeyi Babacan savundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 13:25

AB Komisyonu Başkanı Barosso'nun son dönemde AKP'ye açılan kapatma davasına yönelik eleştirilerine yanıt bizzatt AKP'li Dışişleri Bakanı Ali Babacan'dan geldi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle AB ülkelerinin Ankara'daki büyükelçilerine verdiği kahvaltıda beklenmedik bir çıkış yaparak, 'Yargı yıpratılmamalı' dedi.

Avrupalı büyükelçilerin 'Kapatma davası ne olacak' sorusu üzerine Babacan, önce durumun belirsiz olduğu yanıtını verdi. Başsavcı'nın AKP'de 71 kişi hakkında siyaset yasağı istediğini hatırlatan Babacan, 'Dava sonunda ne olacak, parti kapatılacak mı, bu 71 kişi içinden kaç kişiye yasak gelecek. Bunların hiçbiri belli değil. Dolayısıyla şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz' dedi.

Ancak iktidar partisine yönelik kapatma davasına rağmen Türkiye'de tüm kurumların işlediğini vurgulayan Babacan, 'Hukukun üstünlüğü' lkesine vurgu yaptı. Kuvvetler ayrılığı çerçevesinde yargının bağımsız çalıştığını belirten Babacan, 'Mahkemeler bu süreçte yıpratılmamalı' dedi.

Haberin Devamı

Babacan'a ayrıca Türkiye'nin Irak politikası da soruldu. Irak'ın toprak bütünlüğünün desteklendiğini belirten Dışişleri Bakanı, Iraklı Kürtlerle son dönemde kurulan diyalog sürecinde de 'PKK'ya karşı atılacak adımlar bizimde Irakla bundan sonraki işbirliğimizin ölçüsünü belirleyecek' mesajını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!