‘Baron’ kasanın şifresini vermedi

Güncelleme Tarihi:

‘Baron’ kasanın şifresini vermedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 00:00

İstanbul polisinin Ambarlı’da gemi baskını yaparak ele geçirdiği çeyrek ton kokainin sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına aldığı Abdullah Baybaşin, evlerindeki kasanın şifresini vermedi. Kasadan çıkacak belgelerle operasyon genişleyebilir.

BOLİVYA’dan gemiyle gelen 281.5 kilo kokainin sahibi olduğu iddiasıyla Ataköy’deki villasında gözaltına alınan Abdullah Baybaşin ve oğlu Çağdaş Baybaşin, villadaki çelik kasanın şifresini polise vermedi. Şifreyi unuttuklarını söyleyen baba oğul Baybaşinler, kasada ne olduğu sorusuna da yanıt vermediler. Polis kasa açılırken içindekilerin zarar görmemesi içinde hassasiyet gösterildiğini söyledi.

Şifre kırılacak

Polis, kasanın içinde örgütle ilgili bilgilerin bulunabileceğini tahmin ediyor. Kasanın içinden çıkacak belge ve bilgiler doğrultusunda operasyonun genişleyebileceği belirtiliyor. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Kasanın içinde bize göre çok önemli bilgi ve belgeler var. Bunun için kasanın şifresini vermediler. Ama şifreyi kırıp kasayı açacağız. Kasada elde edilecek bilgilerle yeni gözaltılar olabilir” dedi.

Baba-oğul Baybaşin

Abdullah Baybaşin tekerlekli sandalyesiyle, oğlu Çağdaş Baybaşin, Mehmet Sait Özmen, İspanyol Ricardo Alarcon O., İngiliz Brian M., Bulgar Abdülbaki H. ve Hollandalı Nematollah A’nın da aralarında bulunduğu 15 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!