Barış'ı kurtarma umudumuzu yitirdik

Güncelleme Tarihi:

Barışı kurtarma umudumuzu yitirdik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 00:00

Bodrum'da geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan Barış Akarsu'nun doktarları 'Barış'ı kurtarma umudumuzu yitirdik" dediler.

Haberin Devamı

Barış Akarsu fotoğrafları için tıklayın

Barışı kurtarma umudumuzu yitirdik

Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu

 Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun sağlık durumuyla ilgili son açıklama tüm sevenlerini üzdü. Ailenin izniyle açıklama yaptığını söyleyen Op. Dr. Abdullah Servet, "Barış'ı kurtarma umudumuzu yitirdik. Bunu açıklamayı yapmak zorundaydık" dedi
Özel Bodrum Hastanesi Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve beyin cerrahı Op. Dr. Abdullah Servet, dün saat 15.10'da anestezi uzmanı Dr. Sedat Harman'la birlikte yaptığı açıklamada, Barış Akarsu'nun tedavilere cevap vermediğini, umutlarını yitirdiklerini söyledi. Op. Dr. Abdullah Servet'in açıklamasının ardından Barış Akarsu'nun rol arkadaşı Merve Sevi ve hayranları baygınlık geçirerek acil servise kaldırıldı, hastane bahçesinden çığlıklar yükseldi. Barış Akarsu'nun sağlık durumuyla ilgili açıklamayı, ailesinin izniyle yaptıklarını belirten Op. Dr. Abdullah Servet, şöyle konuştu: "Barış çok ağır bir beyin travması geçirip kalbi durmuş olarak bize getirildi. Kalbini çalıştırdık, ama malesef uzun süre oksijensiz kaldığı için bir beyin hasarı vardı. Hasar beyin ödemini artırdı. Şimdiye kadar anti ödem tedavisi yapıldı. Anti ödem tedavisi sırasında bazı organlarında ortaya çıkan yetmezlikler, tıbbi tedaviyle desteklendi. Tansiyon ve kalbindeki ritm bozukluğunun yanı sıra diğer organlarda zayıflama görüldü. TÜm bu destek tedavilerine karşın Barış’ı kurtarma umudumuzu yitirdik. Bunu açıklamayı yapmak zorundaydık." Op. Dr. Abdullah Servet'in bu açıklamasının ardından, "Yalancı Yarim" isimli televizyon dizisindeki rol arkadaşı Merve Sevi'yle birlikte, hayranları baygınlık geçirerek yere düştü.
Babası fenalaştı
Yoğun bakımda tedavi edilmeye çalışılan Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu, oğlunun sağlık durumunda bir gelişme olmadığını öğrenince fenalaştı. Barış Akarsu’nun rol arkadaşı olan Merve Sevi’nin teselli etmeye çalıştığı baba Akarsu, “Beni rahat bir yere götürün, kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Bu acıya dayanamayacağım” dedi.

/images/100/0x0/55eb1372f018fbb8f8a97543
3 günde 6 bin ziyaretçi
Barış Akarsu'nun sağlık durumunda herhangi bir iyileşme olmaması, hastaneye akın akın gelen hayranlarını üzüntüye boğdu. 3 günde yaklaşık 6 bin kişinin geldiği hastanenin santrali Türkiye'nin dört bir yanından Akarsu'nun sağlık durumunu öğrenmek isteyenlerin telefonlarıyla kilitlendi.
Barış Akarsu'yu İlhan Şeşen, Gönül Yazar, Hidayet Türkoğlu da ziyaret etti. Yaz aylarını Bodrum'da geçirdiğini belirten Gönül Yazar, "Bodrum'a her geldiğimde aynı bölgede kazalara tanık olurum. Barış'ın ağır yaralandığı, iki kişinin yaşamını yitirdiği kaza ders olmalı, acil tedbir alınmalı" diye konuştu. Akarsu'nun bulunduğu otomobilin çarpıştığı kamyon şoförü Halil İbrahim Çetin'in patronu Özveren A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Özveren de eşi ve iki kızıyla birlikte hastaneye geldi. Barış Akarsu'nun kız kardeşi Nermin Akarsu ve yakınlarıyla görüşen Özveren ailesi, acil şifalar diledi. Asaf Özveren, "Kazadan büyük üzüntü duyduk. 3 gündür ailecek kendimize gelemedik. Barış ve yaşamını yitiren iki kızımız için maddi ve manevi ne gerekirse yapmaya hazırız" dedi.
Barış Akarsu'nun televizyon dizisindeki rol arkadaşı Merve Sevi ve Haluk Levent, hastane önünde Akarsu'nun sağlığına kavuşması için dua ediyor.

Haberin Devamı

Barışı kurtarma umudumuzu yitirdik

Posterini açtılar
Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşı veren Barış Akarsu'nun memleketi Bartın'ın Amasra ilçesinde büyük üzüntü yaşanıyor. Bartınlılar, Kabotaj Bayramı'nda Akarsu'nun posterini açtılar. Fotoğraf: Hacı BULUT / DHA

Haberin Devamı

Kavşakta sinyalizasyon yokmuş

Öte yandan Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü İzmir Trafik Başmühendisliği Müdürlüğü'nde görevli kavşaklardan sorumlu proje koordinatörü başmühendis Kurban Ali Aslan, Barış Akarsu'nun ağır yaralanması ve iki kişinin ölmesiyle sonuçlanan kazanın Torba Kavşağı'nda sinyalizasyon sistemi bulunmamasına bağlanmasının doğru olmadığını söyledi. Torba Kavşağı'nda 2003 yılına kadar sinyalizasyon sistemi olduğunu belirten Aslan, şunları söyledi: "Sisteme rağmen kazalar artıyordu. Emniyet Müdürlüğü ve bölge sakinleriyle yaptığımız görüşmelerin ardından sinyalizasyonlu sistemde kazaların aşırı artması nedeniyle AB normlarına uygun kavşak projesi hazırlayıp 2004'de hizmete açtık. 2004 yılı öncesine oranla o kavşakta kazalarda yüzde 50 oranında bir azalma sağladık. Kazadan sonra bize bu tür tepkilerin geleceğini biliyorduk. Ancak o bölgede yapılan kavşak projesi doğrudur. Torba Kavşağı bölgede yapılan örnek kavşak projelerinden biridir..." Kazanın meydana geldiği Torba kavşağında çalışan Torba Taksi Kooperatifi Başkanı Ziya Cazgılı ise söz konusu kavşakta iki yıldır trafik lambasının bulunmadığını söyledi. Cazgılı, şunları söyledi: "Kavşakta çok sayıda ölümlü trafik kazası meydana geldi. Sürücü kursları, kursiyerlerine bu kavşakta eğitim veriyorlar. Bu çok tehlikeli, çok sayıda turist servisi de bu kavşağı kullanıyor. Acilen bu kavşağa trafik ışıklarının takılması lazım."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!