Barış Yarkadaş: Kılıçdaroğlu, hukukun uygulanması adına burada olmamızı istedi

Güncelleme Tarihi:

Barış Yarkadaş: Kılıçdaroğlu, hukukun uygulanması adına burada olmamızı istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 10:01

Mecidiyeköy'deki Koza İpek grubuna ait Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu bina önünde bekleyenler ile polis arasında arbede yaşandı. Gerginlik sonrası kayyum heyeti polis eşliğinde binaya girdi. CHP'li vekiller Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş ve Eren Erdem de basına destek vermek için binaya gitti. Barış Yarkadaş, sabah saatlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuklarını belirterek, ''Önemli bir demokrasi mücadelesi verdiklerini ve bunun yanında basın özgürlüğünün sağlanması için CHP'nin burada bulunan vekil arkadaşlarımızla birlikte hukukun uygulanması adına görevimizin burada devam etmesini istedi'' dedi.

Haberin Devamı

Gazetecilere açıklama yapan Barış Yarkadaş, şunları söyledi:

Şu anda Kanaltürk'ün BugünTV'nin ana kumanda masasındayız. Uzun yıllar televizyonda çalıştım. Yetkili olmayan hiç kimse bu odaya giremez. Burası bir geminin kaptanının odasıdır. Az önce sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu ile konuştum. Buradaki hukuk rezaletini aktardım. Sayın Kılıçdaroğlu, selamlarını saygılarını iletti. Önemli bir demokrasi mücadelesi verdiklerini ve bunun yanında basın özgürlüğünün sağlanması için CHP'nin burada bulunan vekil arkadaşlarımızla birlikte hukukun uygulanması adına görevimizin burada devam etmesini istedi. Biz CHP milletvekilileri olarak hayatımızda ilk kez yetkimiz olmadan bir yere girmek durumunda kaldık. Bu rejinin yayın yapabilmesi için buradayız.

Haberin Devamı

Barış Yarkadaş: Kılıçdaroğlu, hukukun uygulanması adına burada olmamızı istedi

Sabah polislere defalarca anlatmamız rağmen hukuk dışı bir tebligat uygulamaya çalıştılar. Bu devranın mutlaka ve mutlaka bir gün döneceğini, bu hukuk dışı kararları alanların utanacaklarını ve bu hukukdışılıktan dolayı yargıulanacaklarını kendilerine söyledik.

Belki biraz sonra polis zoruyla, bu camları aşarak kırarak buraya girecekler, yayını kesmeye çalışacaklar. Herkes bu sabah 28 Ekimn 2015 tarihinde Mecidiyeköy'de yaşanan bu kara günü hafızalarına nakşedsin.

Düşünün az önce Halk TV'deydim. Akın İpek'in "kanala el konulursa maaşlarını alamazlar" diyerek maaşlarını ödediğini söyledim. Gazeteci arkadaşlarımız aldıkları paranın karşılığını vermek için çalışmak istiyorlar. Ama polis gazete içinde çalışanlara kimlik soruyor. Bunun adı polis devletidir. Recep TAyyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu yarattığınız eserle övünün. 

Tıpkı cunta darbe dönemleri gibi tebligat getirdiğine, gazetecilerin kimlik göstererek koltuklarına oturduğuna şahitlik ediyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!