Barış’a ziyaretçi akını

Güncelleme Tarihi:

Barış’a ziyaretçi akını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 11:42

BODRUM’un Torba kavşağında geçen cuma akşamı kendi doğum günü partisine giderken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan genç sanatçı Barış Akarsu’nun sağlık durumunda herhangi bir iyileşme olmaması, hastaneye akın akın gelen hayranlarını üzüntüye boğdu

Haberin Devamı

3 günde yaklaşık 6 bin kişinin geldiği hastanenin santrali Türkiye’nin dört bir yanından Akarsu’nun sağlık durumunu öğrenmek isteyenlerin telefonlarıyla kilitlendi.

Barış Akarsu’yu İlhan Şeşen, Gönül Yazar, Hidayet Türkoğlu da ziyaret etti. Yaz aylarını Bodrum’da geçirdiğini belirten Gönül Yazar, “Bodrum’a her geldiğimde aynı bölgede kazalara tanık olurum. Barış’ın ağır yaralandığı, iki kişinin yaşamını yitirdiği kaza ders olmalı, acil tedbir alınmalı” diye konuştu.

Akarsu’nun bulunduğu otomobilin çarpıştığı kamyon şoförü Halil İbrahim Çetin’in patronu Özveren A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Özveren de eşi ve iki kızıyla birlikte hastaneye geldi. Barış Akarsu’nun kız kardeşi Nermin Akarsu ve yakınlarıyla görüşen Özveren ailesi, acil şifalar diledi. Asaf Özveren “Kazadan büyük üzüntü duyduk. 3 gündür ailecek kendimize gelemedik. Barış ve yaşamını yitiren iki kızımız için maddi ve manevi ne gerekirse yapmaya hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Bedrettin Ulusoy dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Akarsu’nun durumundu değişiklik olmadığını belirterek “Hayati tehlikesi, derin koması, kritik durumu devam ediyor. Nörolojik anlamda bir iyileşme yok” diye konuştu.

‘ÖRNEK KAVŞAK PROJESİ’

Öte yandan Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü İzmir Trafik Başmühendisliği Müdürlüğü’nde görevli kavşaklardan sorumlu proje koordinatörü başmühendis Kurban Ali Aslan Barış Akarsu’nun ağır yaralanması ve iki kişinin ölmesiyle sonuçlanan kazanın Torba Kavşağı'nda sinyalizasyon sistemi bulunmamasına bağlanmasının doğru olmadığını söyledi.
Torba Kavşağı'nda 2003 yılına kadar sinyalizasyon sistemi olduğunu belirten Aslan, şunları söyledi:
“Sisteme rağmen kazalar artıyordu. Emniyet Müdürlüğü ve bölge sakinleriyle yaptığımız görüşmelerin ardından sinyalizasyonlu sistemde kazaların aşırı artması nedeniyle AB normlarına uygun kavşak projesi hazırlayıp 2004’de hizmete açtık. Ve 2004 yılı öncesine oranla o kavşakta kazalarda yüzde 50 oranında bir azalma sağladık. Kazadan sonra bize bu tür tepkilerin geleceğini biliyorduk. Ancak o bölgede yapılan kavşak projesi doğrudur. Torba Kavşağı bölgede yapılan örnek kavşak projelerinden biridir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!