Barça'nın tercihi Robinho mu Arda mı olacak

Güncelleme Tarihi:

Barçanın tercihi Robinho mu Arda mı olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 11:03

Barcelona Yönetimi, Galatasaraylı Arda ile Manchester City'li Robinho arasında ikiye bölündü.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyi kulüpleri arasında yer alan Katalan takımı, ara transferde kadrosunu güçlendirmek için iki ismi liste başına aldı. İspanyollar, Galatasaray'ın genç kaptanıyla; Manchester City'nin Brezilyalı futbolcusundan birini renklerine bağlamak istiyor.

İspanya'da yayımlanan Diarioas gazetesinden Moises Llorens imzalı haberde, Katalan kulübünün yönetiminin ocak ayında takviye yapmayı düşündüğü ismin bu iki oyuncu olacağını ileri sürdü.

Barça yönetiminden bazı isimlerin, Brezilyalı futbolcunun gerek fiyatı, gerekse gittiği takıma uyum sağlayamadığını, Arda'nın daha yararlı bir transfer olacağını düşündüğünü belirten Llorens, Türk oyuncunun bir adım önde olduğunu savundu.

LLORENS'E GÖRE ARTILAR VE EKSİLER

Arda ucuz
Robinho, Real Madrid'den Manchester City'e 36 milyon euroya transfer oldu. Manchester City Yönetim Kurulu Başkanı Garry Cook, bu rakamın altında bir ücrete bu oyuncuyu Barça'ya satmaya yanaşmıyor. Oysa Arda'nın transferi 15 ile 20 milyon euroluk bir rakama gerçekleşebilir.

Haberin Devamı

Öncelikle kiralık
Barcelona, 36 milyon euro nakit vereceğine, Brezilyalı Robinho'yu 7 milyon euroya yarım sezon kiralık oynatıp, randıman sağlaması halinde transfer etmeyi düşünüyor. Buna İngilizler karşı çıkıyor. Ancak Arda'nın 20 milyon euro civarında bir rakama trasfer edilebileceğine inanılıyor.

Daha istikrarlı
Robinho transfer olduğu ilk sezonda 14 gol atarak iyi bir başarı gösterdi. Ancak bu sezon formunda büyük düşüş gözleniyor. Sadece 3 gol atabildi. Arda, Galatasaray'da istikrarlı bir form grafiği çizerek, Avrupalı kulüplerin gözdesi haline geldi.

Arda'nın handikapı
Robinho'nun hem İspanya, hem de İngiltere'de oynaması, adaptasyon sorununun yaşamamasına neden olacak. Oysa Arda, Türkiye'nin dışında bir ülkede futbol oynamadı. La Liga'da ilk sezon sorun yaşayabilir.

Yarı paraya oynar
Robinho, Manchester City'den yılda 6 milyon euro kazanıyor. Katalan kulübünden bu rakamın altında ücret almak istemiyor. Sambacının istediği ücretin yarısına Arda'nın "Evet" diyeceği düşünülüyor.

Robinho'dan güçlü
Robinho'nun en büyük handikapı, istikrarsız futbolu. Topuğundan da ameliyat oldu. Bazı karşılaşmalarda forma giyemiyor. Bu durum Barça'yı endişelendiriyor. Arda ise henüz ameliyat masasına yatmadı. Fizik olarak da Robinho'dan oldukça güçlü.

Haberin Devamı

Referansı Rijkaard
Robinho'nun Brezilyalı olması önemli bir faktör. Arda'nın en büyük avantajı ise Teknik Direktör Rijkaard... Barcelona, sürekli olarak Hollandalı hocadan Arda ile ilgili bilgi alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!