Barakaya itiraza soruşturma tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Barakaya itiraza soruşturma tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne bağlı Düzce Tıp Fakültesi öğrencilerinin, Bolu Gölcük'teki muhteşem kampus dururken, yıkıntı binaların arasındaki barakalarda öğrenime itiraz etmelerine dekanlıktan tehdit geldi. Öğrenciler bu olumsuz koşullarda yeterli eğitim alamamaktan şikáyet ederken, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Kocabay, haklarında disiplin soruşturması açmakla tehdit etti.

Depremden sonra, Düzce Tıp Fakültesi öğrencilerinin bazıları YÖK'ün tanıdığı haktan yararlanarak başka illerdeki fakültelere yatay geçiş yaptı. Deprem korkusu yaşayan öğrencilerin hiç değilse bu yıl için, muhteşem tesislere sahip olan Bolu'daki Gölköy Kampusu'nda devam etmesi gündeme geldi. Ancak, iddiaya göre Düzceli siyasilerin baskısıyla, ‘Fakülte Düzce’den gidiyor' endişesiyle buna engel olundu. Yeni akademik yıla 92 öğrenciyle başlayan Düzce Tıp Fakültesi, Konuralp beldesindeki Uygulama ve Araştırma Hastanesi yanına kurulan barakalara taşındı. Ancak derslerin boş geçtiğini belirten öğrenciler, bu fiziki koşularda yeterli tıp eğitimi almadıklarından yakındı.

Düzce Tıp Fakültesi ile ilgili haberlerin basında yer alması yöneticileri sinirlendirdi. Okula asılan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Kocabay imzasını taşıyan, ‘Öğrencilere Duyuru’ başlıklı yazıda şöyle denildi: ‘‘Fakültemizin bazı öğrencilerinin basın ve medya kuruluşlarından muhabir getirerek, fakültemiz hakkında olumsuz propaganda yaptıkları tespit edilmiştir. Bu tür olaylara katılan öğrenciler hakkında disiplin sonruşturmasına başlanacaktır. Bu konuda fakültemiz öğrencilerinin gereken titizliği ve özeni göstermelerini önemle rica ederim.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!