Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken duş alınır mı?

Güncelleme Tarihi:

Banyo yapmak orucu bozar mı Oruçluyken duş alınır mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 09:41

Ramazan ayında vatandaşların en çok merak ettiği konular genellikle orucu bozan durumlarla ilgili oluyor. Her gün düzenli olarak banyo yapan vatandaşlar da duş almanın orucu bozup bozmadığını merak ediyor. Konu hakkında özellikle Diyanet'in ne dediğini araştıran vatandaşlar, 'Banyo yapmak orucu bozar mı?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken duş alınır mı?

Haberin Devamı

Kişisel bakımlarını yapmak isteyen vatandaşlar banyo yapmanın orucu bozup bozmayacağını sorguluyor ve konuyla ilgili en net bilgiyi Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden almak istiyor. İşte, 'Banyo yapmak orucu bozar mı?' sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği yanıt...

BANYO YAPMAK ORUCU BOZAR MI?

Ramazan ayı başlamasıyla birlikte kişisel bakımla ilgili durumların orucu bozup bozmadığı da gündeme gelen önemli konular arasındaki yerini aldı. Orucu bozup bozmadığı en çok merak edilenlerden biri de duş almak ve banyo yapmak oldu. İşte, Diyanet'in yüz binlerce insanının yanıtını merak ettiği bu soruya verdiği yanıt…

Oruçlu iken Kuran-ı Kerim'de neler yapılamayacağı açıkça ifade edilmiştir. Ağız ve burnundan su girip de sindirim organına ulaşmadıkça oruçlu kimsenin yıkanması, orucuna zarar vermez. Nitekim Hz. Âişe ve Ümmü Seleme, Hz. Peygamberin (s.a.s.) Ramazan’da imsaktan sonra yıkandıklarını haber vermişlerdir (Buhârî, Savm, 25). Bu itibarla, ağız ve burundan mideye su kaçırmamak şartıyla oruçlu kişi yıkanabilir (el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 220).

Haberin Devamı

HÜRRİYET RAMAZAN ÖZEL SAYFASI

hurriyet.com.tr'nin okurları için hazırladığı Ramazan sayfasından Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerini sorgulayabilir, teravih namazı saatlerini öğrenebilirsiniz. Bunların yanı sıra Ramazan sayfamızdan Ramazan'a dair tüm merak edilen soruların cevaplarını bulabilir, ayrıca 'ramazanda sağlık' ve 'bugün ne pişirsem' bölümlerinden de faydalanabilirsiniz.

HÜRRİYET RAMAZAN SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!