Banker Sahap’ın esi cezaevinde

Güncelleme Tarihi:

Banker Sahap’ın esi cezaevinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

1992 yılında halktan milyarlar toplayıp, yurtdışına kaçan ve Romanya'da ölen banker Şahap Berker'in 6 yıldır aranan eşi Mukaddes Berker, Muğla'da yakalandı.

BANKER Kastelli'den sonra ikinci büyük banker şoku yaşatan Şahap Berker, bankaların çok üzerinde faiz vaat ederek milyarlarca lira topladı. Bir süre, sözünü yerine getirip güven kazanan Berker, 1992'de yaklaşık bin kişiyi süper gelir vaadiyle dolandırıp, topladığı paralarla yurtdışına kaçtı. Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Berker dolandı-rıcılık suçlamasıyla hakkında açılan davalarla ilgili yargılanmadı. Türkiye'ye bir daha dönmeyen Berker, Amerika'dan sonra geçtiği Romanya'da öldü.

Hapis istemi: 1500 yıl

Ataköy Galleria'da kurulan Ofis Ticaret'te müdürlük yapan Şahap Berker'in eşi Mukaddes Berker hakkında da 1993'te dolandıcılık suçundan Bakırköy 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi' nde bin 500 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Kocasıyla kaçan ve 14 Ağustos 1998'de Muğla'da yakalanan Mukaddes Berker sorgu mahkemesinde, ‘‘Hiç ilgisi olmayan olaylardan dolayı sanık durumuna düştük. Kimseyi dolandırmadım. Hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum’’ dedi. Mukaddes Berker, 500 kişinin şikâyetçi olduğu davayla ilgili dolandıcılık suçundan 6 yıl sonra hâkim önüne çıkacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!