Bankalar Birliği, hesap işlem ücretinin yasal olduğunu savundu

Güncelleme Tarihi:

Bankalar Birliği, hesap işlem ücretinin yasal olduğunu savundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 12:02

Bankalar Birliği, bankaların müşterilerinden aldığı hesap işletim ücretinin yasal olduğunu savundu.

Hesap işletim ücretinin yasal olmadığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirten Bankalar Birliği, bankaların faaliyetlerinin yasalar ile düzenlendiğine ve denetim altında olduğuna dikkat çekti.

Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada, hesap işletim ücretinin yasal olmadığı yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi. Açıklamada, bankaların faaliyetleri yasalar ile düzenlendiği ve denetim altında olduğu vurgulanırken, alınan hesap işlem ücretinin yasal olduğu savunuldu.

Açıklamada, “Hesap işletim ücreti, vadesiz hesap açılması talebi ile başlayıp kullanım süresi boyunca devam eden ve banka tarafından karşılanan operasyonel faaliyetler ve çeşitli hizmetlerin bedeli olarak hesap sahibine yansıtılan bir bedeldir” denildi.

HESAP AÇMA İŞLEMLERİ BANKALARA EK MALİYET GETİRİYOR

Hesap açma işlemlerinin bankalara belli bir maliyet getirdiği belirtilen açıklamada, açılan vadesiz hesaplarda müşterilere banka kartının da temin edildiği, bankaların bu kartların basımlarını kendi bünyelerinde veya belirli birkaç firmadan hizmet alarak sağladığı kaydedildi. Açıklamada, “Bankalar kendi tercihleri ve maliyet yapıları doğrultusunda hesap işletim ücreti tahsil ederek yaptıkları bu ve benzeri masrafların karşılığını almaktadır” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!