Bankacılık Yasası yeniden komisyonda

Güncelleme Tarihi:

Bankacılık Yasası yeniden komisyonda
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 12:26

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, bir kez daha görüşülmesi istemiyle Meclis’e iade ettiği, ‘‘Mali Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’’un 3 maddesi, yarın Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Ömer İzgi, Sezer’in 25 Ocak Cuma günü TBMM’ye iade ettiği Yasa’yı, Anayasa Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etti. Esas komisyon olan Plan Bütçe Komisyonu yarın saat 17.00’de toplanarak Yasa’yı görüşmeye başlayacak.

SEZER’İN İADE GEREKÇESİ

CumhurbaÅŸkanı Sezer, Yasa’nın, kamu bankalarında 31 Aralık 2002 tarihinden sonra özel hukuk hükümlerine tabi olmayan personel çalıştırılamayacağına iliÅŸkin kural içeren 6., özerk kurul, üst kurul ve bunlara baÄŸlı kurumların denetimini düzenleyen 7., kamu bankalarının yönetim, denetim ve tasfiye kurulları üyelerinin sorumluluÄŸunu, özel bankaların yönetim, denetim ve tasfiye kurullarına uygulanan özel hukuk hükümlerine ve mevzuata baÄŸlayan ve ceza ve idare hukuku yönünden memur sayılamayacaklarını düzenleyen geçici 1. maddelerini bir kez daha görüşülmesi için TBMM’ye göndermiÅŸti.Â

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!