Bankacılık yasası KöÅŸk'e aynen iade

Güncelleme Tarihi:

Bankacılık yasası Köşke aynen iade
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 08:57

Cumhurbaşkanı'nın 3 maddesini veto etitği bankacılıkla ilgili yasa, dün TBMM'de aynen kabul edildi. Değişiklik yapılmadığı için yasayı onaylamak zorunda olan Sezer, isterse Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusunda bulunabilecek.

Haberin Devamı

Üretici sektörün mali sektöre olan borçlarını yeniden yapılandıran ve bankalara kaynak aktarılmasını öngören yasanın, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e iade edilen 3 maddesi, dün akşam TBMM Genel Kurulu'nda değiştirilmeden kabul edildi. Yasanın geri gönderilen maddeleri TBMM Genel kurulu'nda aynen iade edildi.

Yasanın geri gönderilen maddeleri aynen kabul edildiği için Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı'nın bu maddeleri yeniden veto etme hakkı bulunmuyor.

Dün akÅŸam kabul edilen üç maddeye göre, yeniden yapılandırma sürecindeki Ziraat Bankası ve Halkbank ile tasfiye halindeki Emlakbank'ta 31 Aralık 2002'den itibaren 'özel hukuk hükümlerine tabi olmayan' personel çalıştırılamayacak. Ãœst kurullar Sayıştay Kanunu hükümlerine tabi olmayacak. Ayrıca, Ziraat, Halk ve Emlak bankalarının yönetim, denetim ve tasfiye kurulu üyeleri, ceza ve idare hukuku bakımından memur sayılmayacaktır.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!