Bana artık Christina deyin

Güncelleme Tarihi:

Bana artık Christina deyin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2001 01:30

İngiltere'de eşcinsel olarak bilinen papaz Chris Beardsley birdenbire kadınlığını ilan etti. Kadın gibi giyinmeye başlayan, ‘Bana Christina deyin’ diyen 49 yaşındaki papaz çevresindekileri şok etti.

West Sussex'deki Southlands Hastanesi'nde yarım gün papaz olarak görevli Chris Beardsley'in ameliyatla kadın olmadığı, ancak hormon takviyesiyle tam bir kadına benzediği söyleniyor. Beardsley'in cinsiyet değişimi işverenleri rahatsız etmedi. Ancak kilise çevreleri papaz olarak çalışma izninin iptalini istediler. Erkek sevgilisiyle hayatını paylaşan Beardsley, ‘Son üç yıldır kadınlığa hazırlanıyordum. Kimliğimde yasal değişiklik yaptığımdan artık resmen bir kadınım. Hem kadın kimliğimi hem de papaz olarak görevimi koruyabildiğim için memnunum. Henüz çok erken ancak kendimi daha tam bir insan olarak hissediyorum. Uzun bir yol katettim. Bundan sonraki hayatımın henüz başlangıcındayım. Cinsiyet değişimim ile dini inançlarım arasında herhangi bir çatışma söz konusu değil'' dedi.

Kadınlığa eğilimi şimşekleri çeken Beardsley kilisenin ve çevrenin baskısına boyun eğmemiş ve Clanfield kentindeki görevini bırakmıştı. Yöre sakinleri ise Beardsley için ‘‘İğrenç. Eşcinselliğini kabul etmiştik, ama bu kadarı da çok fazla’’ diye tepkilerini dile getirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!