Ban Ki-Mun, tarzına dair eleştirileri kabul etti.

Güncelleme Tarihi:

Ban Ki-Mun, tarzına dair eleştirileri kabul etti.
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 13:28

Haberin Devamı

Güney Koreli Genel Sekreter, Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg ile Norveç'in başkenti Oslo'da yaptığı görüşmeden sonraki açıklamasında, “Genel Sekreter olarak ve daha genel anlamda üst düzey bir memur olarak çok yakından gözlendiğimi biliyorum. Bu bağlamda, bütün eleştirileri kabul ediyorum” ifadesini kullandı.

Bazen eleştirilmenin hoş olmadığını da belirten Ban, “Ama uluslararası toplumun hizmetindeki rolümü ve performansımı iyileştirmek istiyorum ve yapıcı olduklarında bütün eleştirileri kabul ediyorum” dedi.

Bu açıklamalar, Norveç'in BM nezdindeki delegasyonunun iki numaralı ismi Mona Juul'un, Ban'ı “pasif, karizmadan yoksun ve çabuk öfkelenen” biri olarak tarif ettiği gizli yazışmasının bir Norveç gazetesinde yayımlanmasından 2 hafta kadar sonra geldiğine dikkat çekildi.
Ban, Juul'un bu eleştirilerine, “Farklı durumlarda bazen farklı liderlik tarzları ve farklı karizmalar gerekebilir. Benim kendime has bir karizmam var, kendime özgü bir liderlik tarzım var” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Stoere de, Ban'ın çalışma tarzını yorumlamak istemediği açıklamasında, bu yazışmanın bir iç yazışma olduğunu ve hükümetin resmi görüşünü yansıtmadığını söylemekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!