Balyoz'da 4'üncü duruşma başladı

Güncelleme Tarihi:

Balyozda 4üncü duruşma başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 11:07

BALYOZ Planı iddialarına ilişkin eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Genelkurmay Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Koramiral Kadir Sağdıç, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 196 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Duruşmada 968 sayfalık iddianamenin TRT spikerleri tarafından okunuyor.

Haberin Devamı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yapılan 4’üncü duruşmaya eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Genelkurmay Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Koramiral Kadir Sağdıç, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 174 sanık katıldı. Sanıklar iddianamedeki sıralamaya göre salondaki yerini aldı.

22 SANIK DURUŞMAYA KATILMADI

Güneydoğu’da 1993-1995 yılları arasında işlenen faili meçhul ve kayıp olayları ile ilgili Diyarbakır’da görülen davada yargılanan tutuklu Albay Cemal Temizöz, Ergenekon davasından tutuklu emekli Albay Fikri Karadağ ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun’un da aralarında bulunduğu 22 sanık duruşmaya katılmadı.

TRT SPİKERLERİ İDDİANAMEYİ OKUMAYA DEVAM EDİYOR

Dünkü duruşmada 968 sayfadan oluşan iddianamenin, TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde görevli Radyo spikerleri Ömer Ersöz ve Hakan Kıra tarafından dönüşümlü olarak okunmasına başlanmıştı. Radyo spikerleri Ersöz ve Kıra, dün okunan 123 sayfanın ardından bugün kalınan yerden iddianameyi okumaya devam ediyor. 10. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, 968 sayfalık iddianamenin okunması için TRT Genel Müdürlüğü’ne yazı yazarak iki spikerin görevlendirilmesini istemişti. Bunun üzerine TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde görevli radyo spikerleri Ömer Ersöz ve Hakan Kıra görevlendirilmişti.

SANIKLARIN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Sanıklar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs" suçundan 10 ile 20’şer yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!