Balyoz ve Ergenekon sanıklarına fidanlı destek

Güncelleme Tarihi:

Balyoz ve Ergenekon sanıklarına fidanlı destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 16:22

Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan sanıklar adına Silivri Cezaevi’nin karşısında bulunan araziye 300 fidan dikildi.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Levent Kırca Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Perinçek adına fidan dikti. Yaptığı espirilerle sanık yakınlarını güldüren ünlü oyuncu "Balyoz" davasını izlemek için duruşmaya girdi. Balyoz Davası’nda tutuklu yargılanan Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, ""İleride tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçecek bu davalar sona erdikten sonra her fidan bu hukuk cinayetinin bir tanığı olarak büyüyecek" dedi.

Nilgül Doğan, Silivri Cezaevi önünde yaptığı basın açıklamasında, şöyle konuştu:

"Bizler bu hukuksuzluklar sona erinceye kadar sizlerin hakkını, hukukunu savunmaya ve bu uğurda mücadele etmeye yemin ettik. Bugün sizin adınıza Silivri Mahkemelerinin tam karşısına fidan diktik. Aydınlık düşüncenizi cesur yüreğinizi simgeleyen isminizide yanına iliştirdik. İleride tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçecek bu davalar sona erdikten sonra her fidan bu hukuk cinayetinin bir tanığı olarak büyüyecek. Çektiğimiz acıları gelecek nesillere teker teker anlatacaklar" dedi.

Basın açıklamasının ardından Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan sanıklar için Silivri Cezaevi karşısında bulunan arazide sanık yakınları tarafından 300 fidan dikildi.

OYUNCU KIRCA DA PERİNÇEK ADINA FİDAN DİKTİ

Oyuncu Levent Kırca da, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Perinçek için fidan dikti. Yaptığı espirilerle sanık yakınlarını güldüren oyuncu Levent Kırca yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Burada yaşanan bence Türkiye’nin ayıbıdır. Benim buraya dördüncü gelişim. Her geldiğimde vicdanım sızlıyor. Gelmediğim zamanda vicdanım sızlıyor. İnanılmaz üzülüyorum. Bizler de bir anlamda çöktük. Buradaki değerli insanlar için birşey yapılamadığını görmek küçük çabalar görmek beni çok üzüyor. Toplum duyarsızlaştı. Adeta buradaki insanlar içerde unutuldu. İnsanlar sadece kendi menfaatlerinin peşindeler ne oldu bu Türkiye’ye? Çok üzülüyorum, içim acıyor."

Levent Kırca, daha sonra Balyoz Davası’nı izlemek için duruşmaya girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!