Balyoz Davası'nın 8. duruşması sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Balyoz Davasının 8. duruşması sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 18:49

"Balyoz Planı" davasının 8’inci duruşmasında iddianamenin okunmasına devam edildi. İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davada, TRT spikerleri Ömer Ersöz ve Hakan Kıra’nın okuduğu 968 sayfalık iddianamede 678’inci sayfaya kadar gelindi.

Haberin Devamı

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, saat 15.00 civarında sağlık sorunları nedeniyle avukatlar aracılığıyla Mahkeme Başkanı Ömer Diken’den izin isteyerek duruşma salonundan ayrıldı. İddianamenin okunmasına ara veren Mahkeme Başkanı Ömer Diken, davaya ilişkin ara kararında Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen ve mahkemeye gönderilen 43 klasör belgenin Çarşamba gününden itibaren sanık avukatlarına verileceğini açıkladı. Davanın 7, 8, 9, 10 ve Şubat günleri Silivri Cezaevi içerisindeki duruşma salonunda görülmeye devam edeceğini belirten Başkan Diken başka suçtan tutuklu sanıklar Albay Dursun Çiçek, Albay Cengiz Köylü ile emekli Albaylar Cemal Temizöz ve Fikri Karadağ’ın duruşma günü hazır edilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına hükmetti.

TRT Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazılarak spikerler Hakan Kıra ve Ömer Ersöz’ün iddianamenin kalan bölümlerinin okunması için 7,8,9 Şubat’ta duruşmada hazır edilmesini kararlaştıran heyet, duruşmanın 7 Şubat Pazartesi günü saat 09.00’a ertelendiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!