Balyoz davasında avukatlardan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Balyoz davasında avukatlardan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 17:54

Balyoz Davası'nda sanıklara savunmaları için son kez süre verildi. Bu arada duruşma savcısı Hüseyin Kaplan, Balyoz Davası'nın bir başka mahkemede görülmesi talebini geri çekti. Duruşmaya verilen arada açıklama yapan Avukat Yahya Koç, "Bu Balyoz Davası tamamen düzenlenmiş bir kurgu filimden ibarettir. Müvekkillerimizin hepsi anasının ak sütü gibi tertemiz ve hukuka saygılı insanlardır" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz Davası'nda sanık avukatlar duruşmaya verilen arada basın açıklaması yaptı. Silivri Cezaevi yanında bulunan büyük duruşma salonu önünde açıklama yapan Avukat Salim Şen, avukatların taleplerinin tamamının hukuka aykırı bir şekilde reddedildiğini söyleyerek, mahkemenin hukuk dışı uygulamalarını sürdürmeye devam ettiğini savundu. Avukat Şen, "Biz savunma avukatları olarak mahkemenin bugüne kadar sürdürdüğü bu hukuka aykırı insan haklarını ihlal eden temel sanık haklarını hiçe sayan uygulamalarını kabul etmiyoruz. Bundan önceki gerekçelerle, aynı tavrımızı aynı hukuka saygı duyan hukukun uygulanmasını ve gereklerinin yerine getirilmesini talep eden duruşumuzu sergilemeye devam ediyoruz" dedi.

BALYOZ'DA SON SÖZLER SORULDU

Haberin Devamı

"HUKUK İNSANLIK İÇİNDİR"

Avukat Şen, "İddia makamı yaklaşık 2 ay kadar evvel avukatların duruşmaya girmemesi sebebiyle davanın başka bir mahkemeye nakledilmesinin talep etmişti. 2 ay sonra bugün ortada hiçbir neden yokken bunu ortadan kaldıracak hiçbir gelişme yaşanmamışken birden bire aynı iddia makamı bunun davanın seyrine faydası olmayacağını beyanla bu görüşünden vazgeçtiğini açıkladı. Biz bunu tekrar 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamanın devam etmesine karar verildiğini ama aradan geçen süre içerisinde şura kararlarıyla tutuklu sanık generallerin büyük bir çoğunluğunun emekli edilmiş olmasına yoruyoruz. Yani amaç bizce hasıl olmuştur. Beklenen sağlanmıştır. Ondan sonra gereksiz uzatmalar ortadan kalkmıştır. Bunu da kabul etmiyoruz. Askerlerin elbetteki tutuksuz yargılanmaları bu davada şarttır. Hukukun gereğidir. Asker olmalarından kaynaklanan bir şey değil" diye konuştu. Delillerin hukuka aykırı olduğunu savunan avukat Şen, "Deliller sahtecilik ürünüdür. Çağdaş hukuk normları çerçevesinde delil kabul edilebilecek kati delil kabul edilebilecek tek bir veri yoktur dosyada. Bu koşullarda zaten tutuklu kalmaları insan haklarıyla vicdanla bağdaşmaz. İster asker olsunlar, ister sivil olsunlar. Hukuk hepimiz içindir, hukuk insanlık içindir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"SANIKLAR HUKUKA SAYGILI İNSANLAR"

"İlk kez gerçeklerden korkan bir mahkeme ile karşı karşıyayız" diyen Avukat Celal Ülgen, "İlk kez bilimden ve avukatların savunmasından korkan bir mahkeme ile karşı karşıyayız. Ama bugün hüküm vermeyle bu mahkeme bu sorumluluktan kurtulamayacak. Bu usulsüzlüklerin yapanları sahte delilleri üretenleri, üretilmiş sahte delilleri gerçekmiş gibi kabul edenleri yasal olarak kaçtıkları yere kadar kovalayacağız" diye konuştu. Avukat Yahya Koç da "Bu Balyoz Davası tamamen düzenlenmiş bir kurgu filimden ibarettir. Müvekkillerimizin hepsi anasının ak sütü gibi tertemiz ve hukuka saygılı insanlardır" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!