Kılıçdaroğlu çağırsın giderim

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu çağırsın giderim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 03:00

Tiyatro sanatçısı Levent Kırca, Ankara'da bir alışveriş merkezinde açılan balmumu heykel sergisini gezdi. Sergide yer alan kendi heykelini de inceleyen Kırca, heykelin kendisine çok benzediğini ifade etti.Kırca, bir gazetecinin, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyor musunuz? Önümüzdeki seçimlerde CHP'den Üsküdar Belediye Başkanlığı için teklif gelirse değerlendirir misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

“Bana derse ki 'gel arkadaş Üsküdar'dan yine belediye başkanı adayı ol', yine kaldığımız yerden devam ederiz. CHP'nin bana vereceği herhangi bir göreve talibim her zaman ve destekliyorum onları. Ben Atatürk'ün partisindenim.”

Ziyaretten sonra serginin organizatörü Jale Kuşhan tarafından Kırca'nın el kalıbı alındı. Özel bir madde ile Kırca'nın elini kaplayan Kuşhan, dünyanın hiçbir yerindeki balmumu müzelerinde bu hizmetin verilmediğini belirterek, isteyen ziyaretçilerinin el ya da ayak kalıplarını aldıklarını söyledi.

Eline sürülen beyaz silikon malzemesiyle çevrede toplanan vatandaşların yüzlerine dokunur gibi yapan Kırca, gülüşmelere neden oldu. Kırca, hayranlarıyla
da fotoğraf çektirdi.

HEYKELİNİ ÇOK BEĞENDİ     

Türkiye'de ve dünyada tanınmış, tarihe geçmiş kişilerin balmumu heykellerinin bulunduğu sergi, Ankara'da bir alışveriş merkezinde izlenime sunuldu.
Sergiyi ziyaret eden tiyatro sanatçısı Levent Kırca, heykelinin yüz kalıbı alındıktan sonra Rusya'da yapıldığını belirterek, “Daha önce sergi başka şehirlerde de açıldı. Güzel olmuş, bana çok benzemiş” dedi.

Kırca, heykelin üzerindeki takım elbisenin kendisi için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bu elbise Toros Canavarı'nda benimle oynadı. Benimle sahnelerde
yaşamış bir elbisedir” diye konuştu.

“Heykelinin ünlü isimler arasında yer aldığının” hatırlatılması üzerine Kırca, şunları söyledi:

“Müze beni biraz şımartmış. Dün geldim kapıdan girer girmez kendimi görünce, 'artık bu kadar da değil' dedim. Hakikaten beni şımarttılar, bunu itiraf etmeliyim. Bu müzede bir de Kemal Sunal'ın heykeli var. Bu müzeyi gezmeye geldiğimde, serginin organizatörü Jale Hanım (Jale Kuşhan) bana öneride bulunmuştu. Ben de 'hakkımdan feragat ediyorum, başka sanatçılarımızın heykelini yapın benim yerime' demiştim. Ancak o dedi ki 'Biz defter açıyoruz izleyicilerimize, (orada kimin heykelini görmek istersiniz) diye soruyoruz. Siz oy birliğiyle çok istenen biri olduğunuz için sizin heykelinizi yapmak istiyoruz' dedi. Ben de onun üzerine itiraz edemedim.”

“Heykeli yapılacak kişi konusunda bir isim önerisinde bulundunuz mu?” sorusuna Kırca, “Herkes olabilir, şu ya da bu diye ayırt etmenin manası yok. Türkiye'de heykeli dikilesi, balmumundan heykeli yapılası birçok kişi var. Onlar şimdi birkaç kişi de değil onun için saymak zor” yanıtını verdi.
Kırca, diğer heykelleri de çok başarılı bulduğunu belirtti.

Haberin Devamı

“ATATÜRK'ÜN KIYMETİ BİLİNMELİ”

Kırca, sergide Atatürk'ün 1935 yılında TBMM kürsüsündeki konuşma sırasında duruşunun yer aldığı bölümde yaptığı konuşmada, Atatürk'ten en çok söz eden sanatçılardan biri olduğunu belirtti.

“Onun hayranıyım, inanılmaz bir yönetici, inanılmaz bir insan. Türkiye Cumhuriyetimizin, Cumhuriyet idaresinin kurucusu. Atatürk bunu o zamanda görmüş ve Cumhuriyet'i kurup bize emanet etmiş ama biz ne yazık ki Cumhuriyeti korumaktan aciziz” görüşünü ifade eden Kırca, Atatürk'ün kıymetinin bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

KEMAL SUNAL, LEVENT KIRCA YAN YANA

Kendi heykelini inceledikten sonra Kemal Sunal'ın heykelinin yanına gelen Kırca, “Kemal benim ailece görüştüğüm dostumdu. Tuzla'da yazlıklarımız yan yanaydı. Kemal'i ben çok güldürürdüm. Kemal, ben, Şener bir araya geldiğimizde adeta yarışma yapardık, çok gülerdik, eğlenirdik. Kemal'in de heykelini çok beğendim. Bence güzel olmuş. Işıklandırmadan değişebilir ama çok iyi bir çalışma. Kemal çok şeker bir arkadaşımdı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!