Balıkesir'deki sağanak hayatı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirdeki sağanak hayatı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 14:14

Balıkesir ve ilçelerinde hafta sonu etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı tarım ürünlerinin zarar gördüğü bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, hafta sonu Balıkesir ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağışın, Gönen'de sofralık zeytin ağaçlarına ve çeltik tarlalarına zarar verdiğini söyledi.

Gönen'de etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle zarar gören çeltik tarlaları ile sofralık zeytin ağaçlarındaki zararın tespit edilmesi amacıyla Gönen İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından komisyon oluşturulduğunu kaydeden Sancı, “Arkadaşlarımız tüm bölgeyi dolaşarak incelemelerde bulunacak. Zarar, tespit edilerek rapor tanzim edilecek” dedi.

Tarım ürünlerinin birçoğunun sigorta kapsamında bulunduğunu belirten Sancı, afet nedeniyle oluşan zararların sigorta şirketleri tarafından karşılanacağını ifade etti.
Sancı, Bigadiç, Savaştepe, Sındırgı, Edremit, Burhaniye, Ayvalık ilçelerindeki meyve ve sebze ürünlerinde herhangi bir zarar oluşmadığını bildirdi.
Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat ise sağanak yağış nedeniyle İvrindi ilçesine bağlı bazı köylerdeki meyve ağaçlarında zarar oluştuğuna ilişkin bilgi aldıklarını belirterek, “Bölgede yetiştirilen domates ve biberde zarar söz konusu olabilir” dedi.

Köylerde doludan dolayı mağdur olmuş çiftçi olabileceğini ifade eden Sözat, “Bize başvuran üreticiler olduğu takdirde, zararlarının karşılanması noktasında çalışma yapacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!