Balıkesir'de teröre öfke

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde teröre öfke
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 18:37

TOKAT'ın Reşadiye İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu 7 askerin şehit düşmesi, Balıkesir'de büyük üzüntü ve tepkilere neden oldu. Balıkesir'deki sivil toplum örgütleri, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek acılarını paylaştı.

Ziyarette şehit aileleri ile bir araya gelen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Eğitim- İş, Türk Hava Kurumu, Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği şubeleri ile Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (BAÇEV) yöneticileri terörü lanetledi.

Ziyarette konuşan Balıkesir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Tetik, her kesime seslendiğini belirterek vatana sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Tetik, “25 yıl önce olmaz, mümkün değil denenler şimdi ne yazık ki tek tek gerçekleşmekte, dağdan inen kahraman ilen edilmektedir. Yalan ve uyuşturma üzerine kurulu bu düzende herşey olur. Bölücübaşı gün gelir meclise kurulur. Artık sözün bittiği an, öfke, tepki, gözyaşı neye yarar? Kör gözüm parmağına, yaşanıp gidilen bir düzende haykırmanın bir anlamı kalmadı. Namertliğin sonu yok. Uyanın ey insanlar, ayağa kalkın ve adam gibi vatanımıza sahip çıkın. Yoksa yarın onlar sizi vatansız bırakacaklar. Unutmayalım üç kuruşluk adamlara beş kuruşluk değer verilirse, gün gelir kalan o iki kuruşla sizi harcarlar” diye konuştu.

TERÖR KANLA BESLENİYOR

Ziyarete katılan sivil toplum örgütleri adına bir konuşma yapan BAÇEV Başkanı İlhan Öner de ülkede içeriği hala bilinemeyen açılımların ülkeyi kan gölüne çevirdiğini ifade etti, “Son olarak Tokat’ta 7 Mehmetçiğimiz teröristlerin hain saldırılarına hedef oldu. Teröristler ve onların siyasal uzantıları, açılımlarla, barış ve kardeşlik çağrıları ile birlik ve beraberlik projeleri ile hiç ilgilenmiyorlar. Çünkü terör kanla besleniyor. Onlara göre açılım, ulaşmak istedikleri bölünme hedefinin bir aşamasıdır” diye konuştu.

Ülkenin ulus devlet kimliğini koruyabilmek için yapılması gerekenlere de değinen İlhan Öner, “Bunun gerçekleşebilmesi için doğusu, batısı, siyasetçisi, aydını ve sokaktaki yurttaşı ile herkesin olaylara sağduyu ile yaklaşması ve ülke çıkarlarını siyasal çıkarların önünde tutması gerekir. Ülkemizin Atatürk cumhuriyetinin temel değerleri yol göstericiliğinde, vatanı ve milleti ile bir bütün olarak sonsuza dek yaşayacağı inancını bir kez daha tekrarlıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!