Balık sezonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Balık sezonu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 09:25

2013-2014 Balık Sezonunun açılmasıyla " Vira Bismillah" diyerek denizlere açılan balıkçılar tekneler dolusu balıkla Yeni Kapı Balık Hali’ne geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği balıklar kısa sürede alıcı buldu.

Haberin Devamı

Balıkçılar 1 Eylül’de yeni balık av sezonunun başlamasıyla "Vira Bismillah" diyerek balık av sezonunu açtı. Akşam saatlerinde denizlere açılan balıkçılar av yasağının kaltkığı gece yarısından sonra Marmara ve Karadeniz’e açılarak avlandı. Balıkçılar avladıkları balıkları gece yarısından sonra teknelerden kasalara koyarak Yeni Kapı’da bulunan Su Ürünleri Hali’ne taşıdılar. İstavritin kasasının 90 liradan satıldığı balık halinde, vatandaşlar balıklara yoğun ilgi gösterdi. Balık halini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile İstanbul Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Mahmut Uçan ziyaret etti. Balık halini gezerek balıkçılarla konuşan Mustafa Demir yeni av sezonunun hayırlı geçmesini diledi. Mustafa Demir," Balıkçılarımız geceden yola çıktılar, bugünde sezonun ilk balıklarını gördük. Yine denize çıkan arkadaşların dediğine göre bu sene geçtiğimiz yıllara göre daha iyi olacak. Balık sezonu hayırlı ve bereketli olsun. Sezonun bol balıklı olmasını diliyoruz. Bütün insanlarımızın rahatlıkla ulaşabileceği en güzel yiyecek maddesi balığı en uçuz şekilde en iyi balığı yiyebilmelerini ümit ediyoruz" dedi.


İstanbul Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Mahmut Uçan ise, Av yasakları ile ilgili sorunların olduğunu belirterek balıkların yurt dışına gitmesini istemediklerini söyledi. Balıktaki ithalat rakamlarının iki sene önceye göre yüzde 70 arttığını ifade eden Uçan şöyle konuştu, "Bu sene istavrit, palamut ve hamsi yoğun. Av yasaklarıyla ilgili bazı sıkıntılarımız var. Başbakanımız bununla ilgil bu konunun düzeltileceğinin sözünü verdi. Bu yasakları atlatırsak halkımıza istavriti ve palamutu bol bol yedilerceğiz. Biz ülkemize geri dönüşümü olmayan döviz getiriyoruz. Ürünlerimizin dışarıya gitmesini istemiyoruz. Yoksa bütün balıklarımızı yurt dışından ithal yapacağız. Balıktaki ithalat rakamları iki sene önceye göre yüzde 70 artmıştır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!