Balık-ekmek teknekeri yeniden Eminönü'nde

Güncelleme Tarihi:

Balık-ekmek teknekeri yeniden Eminönünde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 19:31

İstanbul Valiliği'nin aldığı karar uyarınca 3 yıl önce kaldırılan balık-ekmek satışı yapılan tekneler, Eminönü'nde tekrar hizmet vermeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihaleyle Galata Köprüsü'nün sol tarafı ile Turyol İskelesi arkasındaki kiralık balık-ekmek yerlerini yıllık 162 bin YTL ücretle kazanan 3 tekne sahibi bugün işbaşı yaptı.
İlk gün olmasına rağmen teknede satılan balık-ekmeklere halk büyük ilgi gösterdi. Teknelerde çalışanların geleneksel Osmanlı kıyafetleri giydiği görüldü.

Balıkçı Muhittin Öztürk, İstanbulluların kendilerini özlediğini ve bugün “Vira Bismillah” diyerek balık-ekmek severlere hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Geçen süre içinde büfelerde satılan balık-ekmeğin kendilerin yaptığı gibi lezzetli olmadığını savunan Öztürk, 3 YTL'lik fiyatın da her kesim için uygun olduğunu ifade etti.

Bir başka teknede görevli olan Fehmi Cıvıldar da balık-ekmek teknelerinin 60 yıllık mazisi olduğunu belirterek, turistlerden de yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

Müşterilerden Mehmet Kaya ise 5 kişilik bir aile olarak balık-ekmekle toplam 15 YTL'ye karınlarını doyurduklarını belirtirken, bir başka balıksever Metin Kerim, teknede yapılan balığın daha lezzetli olduğunu ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!