Baldız sınır dışı ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Baldız sınır dışı ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 00:00

Fransa’nın Metz kulübüne kiralanan Beşiktaş’ın Gineli oyuncusu Souleymane Youla’nın eşi Zenap Hawa’nın pasaportuyla Belçika’ya gitmek isterken Atatürk Havalimanı’nda yakalanan baldızı Sylla Hawa’nın Fransa Başkonsolosluğu’ndan alınacak ’transit geçiş vizesi’nin ardından ülkesine sınır dışı edileceği bildirildi.

Fransa’nın Metz Takımı’na kiralanan Gineli futbolcu Youla, eşi Zenap ve baldızı Sylla Hawa ile birlikte önceki gün Atatürk Havalimanı’na geldi. Baldız Sylla, Türk Hava Yolları’nın Belçika’ya gidecek olan uçağına bilet aldı. Yapılan kontroller sırasında, Beşiktaş taraftarı olduğu ileri sürülen bir polis memuru, Sylla’nın pasaportunun ablası Zenap’a ait olduğunu tespit etti. Sylla, kendisini yolcu etmeye gelen ablası Zenap ile birlikte gözaltına alındı. Youla ile yanında bulunan menajeri Ceylan Çalışkan ise gözaltına alınmadı. Zenap ile kardeşi Sylla, Emniyet’te ifade vermeyi reddetti. Baldız Sylla’nın vize süresinin dolması nedeniyle ablasının pasaportunu kullandığı öne sürüldü.
/images/100/0x0/55ea8142f018fbb8f88454fc


SAVCILIĞA SEVK EDİLDİLER

Youla’nın eşi Zenap ile baldızı Sylla Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Youla’nın eşi Zenap serbest bırakıldı. Sylla’nın ise geçtiğimiz yıl 28 Aralık’ta vize süresinin dolduğu belirlendi. Bu nedenle sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!