Balbay sanık değil hedef olabilir

Güncelleme Tarihi:

Balbay sanık değil hedef olabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 00:00

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasının 203’üncü duruşmasına gazeteci-yazar Can Dündar’ın, 1997 yılında derin devlet yapılanmalarını çeşitli röportajlarla irdelendiği “Ergenekon” adlı bir kitap ve 2003’te hazırladığı “Karaoğlan” adlı belgeseli kapsamında tanık olarak dinlenmesine devam edildi.

Haberin Devamı

Dündar, “Avrupa’daki gladyo örgütleri NATO bünyesindedir. Buradakiler ise Amerikan, Batı aleyhtarlıklarıyla öne çıkıyorlar. Burada bir çelişki ortaya çıkıyor” dedi.

Aynı yapılanma devam ediyor

Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk’un “Bu yapının Ecevit döneminde faaliyeti var mıydı?” sorusu üzerine Dündar, şöyle konuştu: “Ecevit, iktidardaki gücünün bu yapıyla mücadele etmeye yetmediğini söyledi. Kendisine yönelik bir suikast olduğunu, ama üzerine gidemediğini söylemişti. Özel Harp Dairesi’nde faaliyet gösteren sivil unsurlar olduğundan şüphelendiğini söylemişti. Ecevit kendisini deviren iradenin, yurtdışından geldiği inancındaydı. Bazı ülkücülerin tetikçi olarak kullanılması, devlet için görevlerde kullanılması, cezaevlerinden kaçırılması kontrgerilla faaliyetleriydi. Ağca, açıkça kaçırıldı, Çatlı’ya resmi pasaport verildi. 7 TİP’liyi öldürenlere sahte pasaport verildi. Salı günü biz burada ifade verirken 7 TİP’li öldüren iki kişinin cezası ertelendi. Bu yapılanmanın devam ettiğini gördük.”

Haberin Devamı

Cinayetlerin üzerine gidilmiyor

Ergenekon savcılarına ifade verdiğinde Ergenekon soruşturmalarında faili meçhul cinayetlerin üzerine gidilmediğini gördüğünü belirten Can Dündar, “Savcıya gittiğimde olayların aydınlatılmasından ziyade siyasi zeminler yaratılmak istendiğini fark ettim. Davanın içine kimleri katabiliriz, iktidar muhaliflerinin Ergenekon’a eklenmeye çalışıldığını düşündüm. Ben Mustafa Balbay’ın bu davada sanık değil, Ergenekon’un hedefi olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!