Bakü ve Tahran’a Beyaz Saray bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Bakü ve Tahran’a Beyaz Saray bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, hafta başında görüştüğü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a, 7 Aralık’ta Beyaz Saray’da ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Bulgaristan Başbaşkanı Boyko Borisov’a da kaygılarını ileten Erdoğan, Ahmedinejad’a “Her ülkenin barışçıl amaçlı nükleer enerjiye sahip olabileceğini düşünüyoruz. Ancak bölgemizde ve dünyada nükleer silahlara karşıyız. Sorunun diplomatik yollardan çözülmesinden yanayız” dedi.

Erdoğan, Aliyev’le görüşmesinde de Obama’ya Türkiye’nin Dağlık Karabağ’a ilişkin hassasiyetini aktardığını bildirdi. Dağlık Karabağ’da işgal sona ermeden sorunun çözülemeyeceğini Obama’ya anlattığını belirten Erdoğan, ABD’den Minsk Grubu’nu daha da hareketlendirilmesini istediğini söyledi.

Erdoğan, Boyko Borisov’a Bulgaristan Devlet Televizyonu’nda hafta içi her gün 10 dakika yayınlanan Türkçe haber programının yayından kaldırılmasının referanduma götürülmesinden ve artan Türk karşıtlığından duyduğu kaygıları aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!