Baklava hırsızı çocukların cezasını Yargıtay onayladı

Güncelleme Tarihi:

Baklava hırsızı çocukların cezasını Yargıtay onayladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gaziantep'te geçen yıl bir baklavacıdan baklava ve antepfıstığı çaldıkları gerekçesiyle 3'ü olay tarihinde 18 yaşından küçük 4 kişiye verilen rekor hapis cezalarının düzeltilmesi istemi ile Yargıtay'a yapılan ‘‘Tashihi Karar’’ (düzeltme) başvurusu reddedildi.

Sanıkların avukatı Hakan Gencer, Gaziantep 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde verilen kararın onaylanması üzerine yaptıkları düzeltme başvurusunun da reddedildiğini ve çocuklara yönelik hukuk yolunun tamamen kapandığını bildirdi. Gencer, ‘‘Bu hukuk sistemi ile Türkiye nereye varabilir? Olaya, ‘Sonuçta bir hırsızlık' diyenler çıkabilir. Ancak yoksul olan bu çocuklar çaldıklarını satmamış, yemişler. Çocuklar, yeniden topluma kazandırılabilirdi. Ancak, ceza yoluna gidildi. Şimdi cezaevinde, ‘Baklava, fıstık çalıp, yedik, 9'ar yıl ceza aldık' diyerek, azılı hırsız olacaklar. Toplumdan intikam alacaklar. Bu duyguyla cezaevinde yatacaklar’’ dedi.

İnfaz yasasına göre cezaları Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesi'nce onaylanan gençlerden 3'ü 2'şer yıl 6'şar ay, birisi de 3 yıl 9 ay hapis yatacak.

9'ar yıl hapis

Gaziantep'te 10 Ağustos 1997 tarihinde gece işten çıktıktan sonra evlerine dönen Metin Subaşı, L.H., A.K. (Solda) ve A.A. (Sağda), Güllüoğlu Baklavaları isimli pastaneden baklava ve antepfıstığı çalmakla suçlandı. İşyeri sorumlusu Bayram Sarıbaş'ın şikayeti üzerine yakalanan ve 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan gençlere, 16 Aralık 1997'de 9'ar yıl hapis cezası verildi. Olay tarihinde yaşları 18'den küçük olan A.K., A.A. ve L.H.'nin cezası, daha sonra 6'şar yıla indirilmişti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!