Bakırköy Deniz Otobüsü Terminali yeniden yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bakırköy Deniz Otobüsü Terminali yeniden yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 13:14

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), Bakırköy Deniz Otobüsü Terminali'ni yeniden yapacak.

Bu kapsamda geçen yıl Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa ile Turgut Reis iskelelerinin yoğun çabalarla yeniden yapıldığı, Karaköy, Üsküdar ve Kadıköy başta olmak üzere irili ufaklı 17 iskelenin de yenilenerek yolcularına yeni yüzleriyle hizmet vermeye devam ettiği anlatılan açıklamada, hızla sürdürülen rehabilitasyon çalışmalarına Şubat ayında da deniz otobüsü terminallerinin eklendiği bildirildi.

Açıklamada, 1987 yılında hizmete alınan ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nin ilk iskelelerinden olan Bakırköy Deniz Otobüsü Terminali'nin, 19 yıl boyunca verdiği hizmetin ardından yeniden yapılmak üzere yıkıldığı kaydedilerek, şöyle denildi:

“Terminal binası toplam 800 metrekarelik alana sahip olacak, iskele eskisine göre 2.5 kat daha büyüyecek. 6 metre yüksekliğindeki tavanı tamamen ahşap kaplı olacak. İskelenin taşıyıcı sistemi kagir ve ahşaptan oluşacak. Giriş-çıkışı ve deniz tarafında bulunan koridorları, yolcu sirkülasyonu için kolaylık sağlayacak şekilde dizayn edilen terminal, konforu ve emniyeti bir arada barındıracak.

Geleneksel Türk mimarisinde inşa edilecek terminalin iç mekanı, Türk denizcilik tarihi ile ilgili çini panolar, gravürler ve minyatürlerle bezenecek. Mayıs ayının sonlarında yeni hali ile açılacak Bakırköy Deniz Otobüsü Terminali, mimarisiyle geçmiş ile gelecek arasında 'kültür köprüsü' oluşturacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!