Bakırköy’de ANAP kaynıyor

Güncelleme Tarihi:

Bakırköy’de ANAP kaynıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı'nın, önerdiği adaylardan hiç kimsenin listeye alınmamasından rahatsız olduğu bildiriliyor.

BAKIRKÖY'den bazı ANAP'lılarla konuşuyoruz:

‘‘Sinan Uyanık'a yazık oldu. Yıllardır Bakırköy Belediye Başkanlığı'nı ister, bir türlü amacına ulaşamaz. Bu seçimde de böyle oldu.’’

Anlatılanlara göre, inşaat mühendisi olan Sinan Uyanık, Mesut Yılmaz'ın hemşehrisiymiş... ANAP'ın kurucularından Sudi Türel'in de damadıymış... Tepe grubunun İstanbul genel koordinatörüymüş. RP/FP'li Büyükşehir Belediyesi'nde İmar Komisyonu üyeliği ve bir dönem de başkanlık yapması, siyaset ve ticaret ilişkilerini yürütmekteki maharetinin göstergesiymiş...

Siyaseten Ali Talip Özdemir'e çok yakınmış; ‘‘Özdemir Büyükşehir adayı olursa ben de Bakırköy'e belediye başkan adayı olurum’’ diyormuş..

Ancak Berna Yılmaz, Ahmet Bahadırlı'yı sahiplenince Sinan Uyanık'ın adaylığı havada kalmış...

Özdemir'in kafasında ikinci isim de, Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya imiş...

ANAP, Çetinsaya'nın Eminönü'ndeki uygulamalarından rahatsızmış... Değil Bakırköy'e, Fatih'e, Eminönü'ye bile aday gösterilemezmiş... Çünkü, Eminönü Hizmet Vakfı'ndaki uygulamaları nedeniyle pek çok davadan yargılanıyormuş.

Ama listeler açıklandığında Eminönü Belediye Başkan adaylığına, başkan yardımcısı ve Çetinsayalar'ın aile avukatı Muammer Demirtaş'ın getirildiği görülmüş. Çetinsaya'nın gönlü alınmaya çalışılmış.

Süleyman Çetinsaya

Çevresi, Çetinsaya'nın bu gelişmeler nedeniyle kırgın olduğunu söylüyormuş. Ancak kardeşi Süleyman Çetinsaya, ANAP Bakırköy Belediye Meclisi'ne aday olarak seçilebilecek sırada gösterilmesiyle teselli buluyormuş.

Buradan hareketle bazı gerçekler ortaya çıkıyor.

Süleyman Çetinsaya, Carousel'in yüzde 40'nın sahibi. Ancak, Bakırköy Belediyesi Encümeni'nin Carousel'in içinde yapılan birçok kaçak yapı için yıkım kararı bulunuyor.

ANAP'ın seçimi kazanması, Çetinsaya'nın da meclis üyesi olması halinde, belediye memurlarının bu yıkım kararını nasıl yerine getirecekleri şimdiden merak ediliyor.

Berna Yılmaz'ın kol kanat germesiyle adaylığını koruyabilen Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı'nın, önerdiği hiçbir adayın listelere alınmaması dikkati çekiyor.

Bu nedenle ANAP örgütünde isyan çıktığı biliniyor. Geçen dönemdeki 17 meclis üyesinden hiç birinin bu dönem listeye alınmaması bir 'vefasızlık' sayılıyor. Ahmet Bahadırlı'nın ‘‘Bu listedeki bazı insanlarla sokağa çıkamayacağı, oy isteyemeyeceği’’ iddia ediliyor.

Aday olamayan Meclis üyelerinin merak ettikleri soru ise: ‘‘1994'de bizi listeye Ali Talip Bey koymamış mıydı? İlçe Başkanı Turan Bey'i görevden aldırdığında ona sahip çıktığımız için mi cezalandırılıyoruz? Yoksa Ahmet Bahadırlı'ya yakın olduğumuz için mi?’’

Sinan Uyanık

Bunları sorduğumuzda ANAP ilçe yönetiminden bir üye şunları anlatıyor:

‘‘Bu listeleri Sinan Uyanık'ın yaptığı iddiası ortaya atılıyor. Sinan Bey'in yaptığı tek şey, listenin başına adını yazmak oldu. Listeleri Ali Talip Bey hazırladı. ANAP'ın hayatta kalan birkaç kurucusundan biri olan Kızılırmak ailesine de vefa gösterilmemesi bunun kanıtı değil mi? Eğer bu listeyi Sinan Uyanık yapsaydı, avukat Fikret Aslan'ı 3. sıraya koyar mıydı? Aslan'ın, Florya'da hakimlerin toplandığı, genelde kumarhane olarak kullanılan lokalin başkanı ve aynı zamanda Müfit Utku'nun yakını olduğu söyleniyor. Emekli Yargıtay Başkanı olan Müfit Utku da, pek çok konuda Ali Talip ve kayınpederi Özaltın'a yardımcı oluyor. Demek ki, o tarafa bir kontenjan verilmiş... Al gülüm ver gülüm hesabı, siyasete de böyle yansıyor. Liste dışı bırakılan bu arkadaşlar seçimde DYP'ye çalışırsa kimse şaşırmasın.’’

Görüyorsunuz, bu ahbap-çavuş ilişkileri siyaseti, sistemi nasıl suiistimal ediyor!

Bakırköy'de kentini düşünen, sahip çıkan yok.

Koçak üzülmesin

RECAİ Kutan'a, Flaş TV'deki sabah programında Cüneyt Canver, Sultanbeyli Belediye Başkanı Nabi Koçak'ın neden Kadıköy bölgesinde 8. sıraya konulduğunu sordu.

‘‘Örgüt içi araştırma yaptırdık, 8. sırada çıktı. Özel olarak buraya konmadı. Tasfiye gibi bir niyetimiz yok.’’

Milli Gazete Yazarı Sadık Albayrak'ın istifasına da değiniyor Kutan.

Kutan, ‘‘Çok önemli bir arkadaşımızdır. Sıralamayı biz yapmadık, örgüt yaptı.’’

FP'de bir sıkıntı var ama ne?

NE DEMİŞLERDİ?

Yalancı!

‘‘İstanbul'a yakışan başkan kesinlikle doğru sözlü olmalıdır. Yalancı olmamalıdır.’’

(Ertuğrul Günay, 1994 seçiminde CHP'nin İstanbul Belediye Başkan adayıydı. Bu sözleri, medyada eğitimiyle ilgili bazı yayınlar üzerine SHP adayı Zülfü Livaneli'ye karşı söylemişti. Günay bugün hiçbir partiden aday değil; Livaneli CHP İstanbul adayı.)

Bahçeşehir’in adayı kimin?

BAHÇEŞEHİR'den bir grup okurumuz yazıyor:

‘‘Yeni belde olduk, 18 Nisan'da ilk belediye başkanımızı seçeceğiz.

Ama hiç bir parti bize kimi aday gösterelim diye sormadı.

CHP'nin dışındaki adayları holdinglerin, bankacıların, okulcuların belirlediğini, genel merkezlerin de onayladığını duyduk, üzüldük.

ANAP'ın belediye meclis üyeleri de, bu grupların yandaşlarından oluşuyor.

Bunların hangisi Bahçeşehir'de oturuyor?

Biz şimdi kime oy verelim?’’

Ne yapalım; atanmışlar böyle seçiliyor.

11 profesör kime oy verdi

‘‘BİRKAÇ gündür DSP adaylarının seçimi ile ilgili olarak kavgaları, küskünleri yazıyorsunuz? Size DSP ile ilgili bir not vermek istiyorum.’’

İstanbul'daki üniversitelerden birinin iktisat hocasına ‘‘Dinliyorum’’ diyoruz:

-Dün akşam 11 profesör arkadaş yemek yerken bir anket yaptık. Ben dahil 9'u DSP'ye oy vereceğini söyledi. Aramızda daha önce ANAP'a oy verenler de vardı.

-Yerel mi, genel mi?

-Genel... Belediye başkanlıkları için çoğu daha karar vermediklerini söylediler.

-Yorumunuz?

-Gayet basit, Ecevit elini taşın altına soktu, ülkesini seviyor. Ciddi bir devlet adamı...

Hocamıza yazacağız dedik ve yazdık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!