Bakıcı çetesinden dayaklı soygun

Güncelleme Tarihi:

Bakıcı çetesinden dayaklı soygun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 12:17

İZMİR'in Urla İlçesi'nde gazete ilanıyla bakıcı arayan 70 yaşındaki Halil Peynirci'nin yanına yerleşen üniversite öğrecisi 22 yaşındaki M.K. adlı kızın gece eve aldığı 2 arkadaşı, yaşlı adama dehşet yaşattı.

M.K.'nın polislikten ve uzman çavuşluktan atılmış arkadaşları A.A.G. ve H.M., Peynirci'yi bağlayıp, döverek, para, ziynet eşyası ile alacaklı senetlerini gasp etti. M.K., arkadaşlarının, Peynirci'nin yanında işe başlayan kadınları taciz ettiğini, cezalandırmak istediklerini söyleyerek kendisini ikna ettiklerini ileri sürdü.

Urla İlçesi'nde yaklaşık 2 ay önce polise başvuran emekli Halil Peynirci, eve gelen 2 kişi tarafından gasp edildiğini söyledi. Peynirci ifadesinde, gazete ilanıyla bulduğu ve yatılı olarak yanında çalışan üniversite öğrencisi M.K.'nın, “Dayım” diye tanıttığı bir kişi ile onun yanında gelen arkadaşının, kendisini bağlayarak dövdüklerini, evde bulunan 600 TL para, kredi kartları, ziynet eşyaları ve 60 bin TL'lik alacaklı senedini gasp ettiklerini anlattı.

POLİSLİK VE UZMAN ÇAVUŞLUKTAN ATILMIŞLAR

Kendi çabalarıyla bağları çözdüğünü söylediği en Peynirci'nin verdiği bilgiler doğrultusunda Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi olan M.K. ile 2 arkadaşının kimlikleri tespit edildi. Takibe alınan şüpheliler, İzmir'de düzenlenen operasyonla yakalandı. 33 yaşındaki A.A.G.'nin uzman çavuşluktan atıldığı ve taksi şoförlüğü yaptığı, 44 yaşındaki H.M.'nin ise Emniyet Baş Müfettişliği'nde görevli Metin Şen'i, İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü yaptığı sırada tabancayla yaraladığı, bunun üzerine de polislikten atıldığı ortaya çıktı. Gözaltındaki şüpheliler, Halil Peynirci tarafından da teşhis edildi.

TACİZ ETTİĞİNİ SÖYLEMİŞLER

Sorgulanan şüphelilerden M.K. ifadesinde, A.A.G. ve H.M.'nin, yaşlı adamın genç kızları taciz ettiğini ve cezalandırılması gerektiğini söylediklerini, gazetedeki ‘yatılı kalacak bakıcı bayan arandığı’ ilanı üzerine Peynirci ile görüşmeye gittiğini, A.A.G.'yi de dayısı olarak tanıştırdığını, evde kalmaya başladığı gün de olay için arkadaşlarını eve aldığını söyledi. M.K. o dönem A.A.G. ile gönül ilişkisi içerisinde olduklarını da söyledi. İşlemlerin ardından M.K., olay zamanı birlikte yaşadığı A.A.G. ile H.M., Adliye'ye sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!