‘Bakansız A Takımı’ yeni mimarinin bir gereği

Güncelleme Tarihi:

‘Bakansız A Takımı’ yeni mimarinin bir gereği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2018 22:42

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, önceki günkü kongrede oluşturulan yeni MKYK’da bakanlara yer verilmemesini, “yeni yönetim sisteminin mimari gerekliliği” olarak tanımladı, “AK Parti’nin Türkiye’ye düşündüğü yönetim biçimini kendisinden esirgemesi düşünülemezdi” dedi. Yeni yönetim mimarisiyle herkesin kendisine tanımlı kulvarında verimli bir şekilde çalışacağını da belirten Bostancı, Hürriyet’e şu değerlendirmeyi yaptı:

Haberin Devamı

“Yeni yönetim sistemi öngören son referandumla yasamayla yürütmeyi birbirinden ayırdık. Bu düzenlemeleri de o çerçevede görmek lazım. Yani bu temel yaklaşıma uygun bir yapılanma öngören AK Parti’nin kendi mimarisi için de bu gerekliydi. Yasamayla yürütmeyi birbirinden ayırmaya dayalı bir referandumun faili olduğu için AK Parti’nin, Türkiye’ye düşündüğü yönetim biçimini kendisinden esirgemesi düşünülemezdi.

HERKES KENDİ KULVARINDA
Referandumla yeni bir sisteme geçtik. Kongrede de bu sisteme uygun bir mimari ortaya konuldu. Parti toplum ve siyaset arasındaki ilişkileri, Meclis kendi çalışmalarını yürütecek, hükümet ise ayrı bir kulvarda icra işini yüklenecek. Yani herkesin daha tanımlı bir alanı oldu ve herkes kendi kulvarında verimli bir şekilde çalışacak. Bu sistemi getirirken kastımız, siyasi aktörlerin yürütme işinde görev üstlenmelerinin gerektirdiği bir takım problemleri de engellemekti. Bunun için yasama ve yürütme birbirinden ayrıldı”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!