Bakanlık'tan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 12:47

Sağlık Bakanlığı, “hasta çocuğa Noel Baba sürprizi yapan doktora soruşturma” iddialarına ilişkin olarak, konunun ne olduğunun anlaşılması amacıyla inceleme yapıldığını, herhangi bir müfettiş görevlendirmesi ve soruşturma yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

BURSA’nın Mudanya İlçesi’nde, yılbaşında ameliyatına katıldığı hastası 8 yaşındaki Zeynep Sude Kaya’ya moral vermek için hastanede Noel Baba kostümü giyerek hemşirelerle birlikte evine ziyaret gittiği için hakkında işlem başlatılan Genel Cerrah İlker Şahin’e Bursa Tabipler Odası ve Türk Cerrahi Derneği’nden destek geldi. Sağlık Bakanlığı da yazılı açıklama yaparak, "Olay inceleniyor. Soruşturma söz konusu değil. Sadece ilgili kişilerin bilgisine başvurulmuştur" dedi.

MORAL VERMEK İÇİN NOEL BABA KILIĞINA GİRDİLER / FOTO GALERİ

Sağlık Bakanlığı tarafından ’Çocuk Dostu Hastane’ olarak seçilen Mudanya Şaziye Rüştü Devlet Hastanesi’nde hasta çocuk için Noel Baba kıyafeti giydiği için hakkında işlem başlatılan Genel Cerrah İlker Şahin’e, Bursa Tabipler Odası ve Türk Cerrahi Derneği’nden destek geldi. Böyle bir işlem başlatılmasına akıl sır erdiremediklerini söyleyen Bursa Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Kayhan Pala, "Meslektaşımıza destek vermek için pazartesi günü öğle saatlerinde hastaneye gideceğiz. Bu girişimimize Türk Cerrahi Derneği de destek veriyor" dedi.

Haberin Devamı

SAĞLIK MÜDÜRÜ: GERÇEKLERİ SAPTIRIYOR

Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, Genel Cerrah İlker Şahin’in gerçekleri saptırdığını öne sürdü. ’Hastanede Noel Baba kıyafetiyle birisi dolaşıyor’ diye Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’na çok sayıda şikayet geldiğini söyleyen Akan, "Bu konuyu incelemesi için personel görevlendirdik. Noel Baba kıyafetiyle gezen kişinin kim olduğunu anlamak için ifade alındı. Yalnız Şahin’in söylediği gibi hasta çocuk ifade vermedi" dedi.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı’ndan Genel Cerrah İlker Şahin’e soruşturma haberleri üzerine yazılı açıklamada ’inceleme yapıldığı’ belirtildi. Olayın çalışanların motivasyonunu bozduğu görüşü savunulan açıklamada, "Hastanede Noel Baba kıyafetli kişi dolaşıyor şik?yetleri üzerine konunun ne olduğunu ortaya çıkarmak için bir inceleme başlatılmıştır. Herhangi bir müfettiş görevlendirmesi ve soruşturma yapılması söz konusu değildir" denildi.

O DOKTOR OLAYI ANLATTI  / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!