Bakanlık: Ölüm kuş gribinden değil

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık: Ölüm kuş gribinden değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 09:47

Sağlık Bakanlığı, Doğubayazıt'ta hastalanarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisi sırasında ölen çocuğun ölüm nedeninin kuş gribinden kaynaklanmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, Van'da kuş gribi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede ölen çocuğun da bulunduğu 4 kişiden alınan örneklerde kuş gribi virüsüne rastlanmadığını bildirdi.
  
Buzgan, yaptığı açıklamada, kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 4 kardeşle ilgili Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı'nda yapılan testlerin negatif çıktığını belirtti. Buzgan, “Yapılan testler sonucu, bu numunelerde ne kuş gribi ne de başka bir grip virüsüne rastlandı” dedi.
  
Turan Buzgan, hastalığın neden kaynaklandığına ilişkin çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
  
Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Turan Aslan da hafta sonunda vakalardan gelen örnekler üzerinde çalıştıklarını, aralarında ölen çocuğun da bulunduğu 4 numunede yapılan ilk testlerin negatif çıktığını bildirdi.
  
Tek bir yönteme bağlı kalmadıklarını, numuneler üzerinde 3 ayrı yöntemle çalıştıklarını belirten Aslan, numunelere “Hızlı Test”, ”Elisa” ve “PCR” yöntemiyle üç test uygulandığını, bunların sonuçlarının negatif olduğunu söyledi.
  
Aslan, laboratuvar ortamında özel hücrelerle çalışılan bir başka yöntemin çalışmalarının da halen sürdüğünü kaydetti. Aslan, “Bundan sonra artık başka virüs veya bakteri var mı, onun üzerinde çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
  
Bu arada, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan başkanlığında, Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Haluk Eraksoy, Hıfzıssıhha Merkezi'nden Doç. Dr. Nezihe Yılmaz, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri'nden Şube müdürleri Ramazan Uzun, Şehnaz Tümay ve Yıldırım Beyazıt'tan oluşan 7 kişilik ekip, Van'a hareket etti.
  
Bu ekibe, Erzurum ve Diyarbakır'dan birer uzmanın daha katılacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!