Bakanlık gitti imar izni bitti

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık gitti imar izni bitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2001 01:50

Sadettin Tantan'ın, bakanlığı sırasında göl koruma havzasında yer aldığı halde Sapanca'daki evine Bayındırlık Bakanlığı tarafından imar izni verildi. Evin 2'nci katı bitti. Ancak, Tantan bakanlıktan istifa ettikten sonra imar izni iptal edildi.

Sadettin Tantan'a, Sapanca Gölü kıyısında babasından kalan ve depremde orta derecede hasar gören binayı yıkıp yeniden yapması için, yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak ‘imar izni’ verildiği ortaya çıktı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, 13 Ekim 2001'de bu izni iptal etti. Tantan'ın 8 aydır devam ettirdiği ve 2'nci katı biten evinin ne olacağı merakla bekleniyor.

Tantan bakanlığı sırasında, babasından kalan ve depremde hasar gören iki katlı evi yıkarak yenisini yapmak üzere, Sakarya Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Önce buranın göl koruma havzasında yer alması ve imar yasağı bulunması nedeniyle istek geri çevrildi. Ancak Sakarya Valiliği devreye sokulup, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan görüş istendi. Bakanlık, ‘17 Ağustos depreminden önce ruhsat aldığı mimari projeye uygun olmak kaydıyla gereğinin yapılması’ diye bir yazıyla, mevcut binanın yıkılması ve yerine yenisinin yapılmasına izin verdi. Bakanlığın bu ‘özel izni’ sayesinde Tantan'ın binasının da aralarında bulunduğu gölün kıyı şeridindeki 6 bina yıktırılarak, yerlerine yeni binaların yapımına başlandı.

Göl kıyısındaki inşaat sürerken Tantan, hem bakanlıktan, hem de ANAP'tan istifa etti. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı da, 13 Ekim 2001'de Sakarya Valiliği'ne gönderdiği yazıyla, Tantan'a verilen imar iznini iptal etti.

Kayıtlara göre, Sapanca Gölü kenarında ruhsatsız ve kaçak 201 bina bulunuyor. Bu binalardan 176'sı hakkında 17 Ağustos depremi öncesinde, 35 bina için de deprem sonrası verilen yıkım kararları uygulanamıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!