Bakanlık: Akademik soruşturmayı İstanbul yapsın

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık: Akademik soruşturmayı İstanbul yapsın
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 01:32

ADALET Bakanlığı, ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza atan akademisyenler hakkındaki soruşturmaların, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılması yönünde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Bürosu bildiride ‘terör suçu’ olmadığını belirterek soruşturma başlatmamış, suç duyuruları, Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığına gönderilmişti. Basın Savcılığı da ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçunu düzenleyen TCK’nın 301. maddesinden inceleme başlattı. Savcı Mehmet Taştan, 395 akademisyen hakkında soruşturma yapabilmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin talebinde bulundu.

Bakanlık, Ankara Savcılığı’nın soruşturma izni talebine olumsuz yanıt verdi. Bakanlık, usul ekonomisi açısından soruşturman tek savcılık tarafından yapılması için Ankara’daki dosyanın İstanbul’a gönderilmesi yönünde görüş bildirdi. Kocaeli ve İzmir’den sonra Ankara’daki soruşturma dosyası da İstanbul’a gönderilecek. Bu arada Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi İstanbul’da basın toplantısı yaparak bildirinin ardından yaşanan süreçle ilgili bilgi verdi.  Açıklamada “11 Ocak’tan bu yana kamu üniversitelerinde en az 9 işten çıkarma, 5 istifa, 464 soruşturma, 27 uzaklaştırma, 153 ceza soruşturması ve 33 gözaltı vakası yaşandı. Vakıf üniversitelerinde ise en az 21 işten çıkarma, 1 zorla emeklilik ve 43 idari soruşturma gerçekleşti” denildi. 

BAKMADAN GEÇME!