Bakanlığın kitabında Gülen tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

Bakanlığın kitabında Gülen tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 10:34

Mevlana’nın doğumunun 800’üncü yıldönümü nedeniyle Londra’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen gecede davetlilere, içinde Fethullah Gülen’in kitabının tanıtıldığı kitapçıklar dağıtıldı.

Haberin Devamı

Londra’nın başlıca konser alanlarından Cadogan Hall’da, Cumartesi gecesi düzenlenen Mevlevi Sema gösterisini yaklaşık 800 kişi izledi. Gösteriyi izlemek üzere salona alınan davetlilerin her birinin koltuğuna içinde 2007 Mevlana Yılı ile ilgili tanıtım malzemelerinin bulunduğu birer çanta bırakıldı.

Üzerinde Mevlana Celaleddin Rumi’nin 800’üncü doğum yılı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye logolarının bulunduğu çantaların içinden Mevlana Müzesi ile Vuslat, Kaside ve İlahiler CD’si, rozet, kalem, not defteri ve Sema gösterisini anlatan bir broşür çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı logolu çantanın içinden çıkan “Rumi and his Sufi Path of Love” isimli kitapçıkta, Fethullah Gülen’in kitabının tanıtılması ise dikkat çekti. Amerika Birleşik Devletleri’nde, New Jersey’de basılan kitapçığın iç kapağında, ön sözünü Fethullah Gülen’in yazdığı “Fundamentals of Rumi’s Thought” isimli kitabın, arka iç kapağında is Fethullah Gülen tarafından kaleme alınan “Sufizm” kitabının tanıtımı yapıldı.

Haberin Devamı

Semazenleri izlemek üzere salona gelen yerli yabancı bütün konuklara dağıtılan kitabın arkasında da Gülen’in Mevlana hakkındaki görüşüne yer verildi.

SEMAZENLER BAŞ DÖNDÜRDÜ

Öte yandan İngiltere’de düzenlenen Sema gösterisine Londralıların ilgisi büyük oldu. Türkler, İngilizler ve uluslararası misyon temsilcilerinin hazır bulunduğu gecede Semazenler ilgiyle izlendi.

Gösteri öncesinde Türkiye’yi ve Mevlevi felsefesini tanıtan filmler gösterildi, Mevlana’yı anlatan konuşmalar yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!