Bakanlarımı alıp Köşk'e gideceğim

Güncelleme Tarihi:

Bakanlarımı alıp Köşke gideceğim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2003 01:42

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in eşleri türbanlı olan AKP'lilere tek kişilik davetiye göndermesiyle patlak veren krizin büyümesinden rahatsız oldu. Bu akşamki resepsiyona bakanlarla birlikte katılacağını belirten Erdoğan, ‘‘Artık bu konuyu kapatalım’’ dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin önceki akşamki MYK toplantısında, ‘‘Ben bakanlarımla birlikte katılacağım. Artık bu konuyu kapatalım’’ diyerek, Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyon tartışmalarına son noktayı koydu. Ancak türban tepkisi nedeniyle resepsiyona katılmayacaklarını ilan eden AKP milletvekillerinin büyük bölümü de Ankara'yı boşaltarak seçim bölgelerine gittiler.

‘KATILIN’ DEMEDİ

Milletvekilleri gibi bir çok AKP yöneticisi de resepsiyona katılmayacaklarını ilan ederken, Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki akşam yapılan MYK'da, kendisinin bakanlarıyla resepsiyona katılacağını söyledi. Kendisi de ‘‘eşsiz’’ davetiye alan Erdoğan, ‘‘Ben bakanlarımla birlikte katılacağım. Artık bu konuyu kapatalım’’ derken, milletvekillerini, herhangi bir telkinde bulunmayıp katılıp katılmamakta serbest bırakması ise dikkat çekti.

Ancak, Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Güldal Akşit'in de aralarında bulunduğu bazı bakanların Ankara dışındaki programları nedeniyle, kabine de bu akşamki resepsiyon için Köşk'e tam kadro çıkmayacak.

BOYKOT EDECEKLER

Erdoğan
, MYK toplantısında parti yöneticileri ve milletvekillerinden, bugünkü Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin Anıtkabir, Meclis ve Hipodrom'daki resmi kutlama programlarına ise tam kadro katılmalarını istedi.

Ankara'dan ayrılmayan parti yöneticileri ve milletvekillerinin Meclis ve Hipodrom'da yapılacak kutlamalara katılacakları, ancak akşamki resepsiyonu ise boykot edecekleri belirtildi. Ankara'dan ayrılan milletvekillerinin de seçim bölgelerindeki kutlamalarda hazır bulunacakları bildirildi.

Sonra konuşuruz

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, Cumhuriyet Resepsiyonu nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt vermedi. Özbekistan Dışişleri Bakanı Sadık Safayev ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul eden Sezer, bir gazetecinin, ‘‘Resepsiyon davetiyelerine ilişkin tartışmalar var. Herkes sizden bir açıklama bekliyor’’ sözlerine, ‘‘Sonra yaparız değerlendirmeyi’’ karşılığını vermekle yetindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!